ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβέρωφ στις ΗΠΑ για συνέδρια και επαφές

Ο Αβέρωφ στις ΗΠΑ για συνέδρια και επαφές

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Αβέρωφ Νεοφύτου όπου θα συμμετάσχει στο Διεθνές Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, στο 33ο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, καθώς και στο 3ο Φόρουμ της Ουάσινγκτον για Θέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο κ. Νεοφύτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ενώ θα είναι ένας εκ των προσκεκλημένων ομιλητών στο Φόρουμ Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

«Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στα εν λόγω συνέδρια, ο κ. Νεοφύτου θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, περιλαμβανομένων βουλευτών και γερουσιαστών της ομογένειας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «θα έχει επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και εκπροσώπους του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Peterson, στο οποίο έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης».

Στη συνέχεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου «θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γραμματείας του ΟΗΕ, καθώς και με εκπροσώπους εκ των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας». Θα γίνει επίσης δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και θα έχει ευρύτερες επαφές με φορείς και οργανώσεις της εκεί ομογένειας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top