ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Εκστρατεία ηγετικών στελεχών προς τη βάση υπέρ Σπανού – «Ο Βασιλείου κι ο Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστές;»

ΑΚΕΛ: Εκστρατεία ηγετικών στελεχών προς τη βάση υπέρ Σπανού – «Ο Βασιλείου κι ο Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστές;»

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει λάβει την απόφαση της για τον Προεδρικό υποψήφιο και το όνομα αυτού ως γνωστόν είναι Μάικ Σπανός.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι λόγοι που οδήγησαν στην συγκεκριμένη επιλογή έχουν να κάνουν κυρίως με τις ποσοτικές αλλά και ποιοτικές μετρήσεις που διενήργησε όλον αυτό τον καιρό το κόμμα.

Κανένας κομματικός υποψήφιος δεν περνούσε στον β’ γύρο των εκλογών και κανένας δεν είχε πιθανότητα να νικήσει τον Νίκο Αναστασιάδη ή τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τη δημοσκόπηση του ΑΚΕΛ για Σπανό μέχρι την «υπόσχεση» στον Λιλλήκα και τα «παιχνίδια» της κυβέρνησης

Ως εκ τούτου το κόμμα έθεσε τα κριτήρια και έραψε το λεγόμενο Προεδρικό κοστούμι στον εξωκομματικό υποψήφιο που θα στήριζε.

Το βασικό κριτήριο ήταν οι θέσεις του στο Κυπριακό και η συμφωνία στη βάση αρχών και πάνω από όλα στο πλαίσιο λύσης που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Από εκεί και πέρα το δεύτερο κριτήριο το οποίο βγήκε ως συμπέρασμα από τις μετρήσεις ήταν η εντιμότητα του υποψηφίου σε συνδυασμό με τα πολιτικά βαρίδια που δεν θα έπρεπε να κουβαλούσε. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να ήταν ένας υποψήφιος με κύρος και που θα βρισκόταν έξω από πολιτικό σύστημα.

Ο επιχειρηματίας Μάικ Σπανός πληρούσε για το ΑΚΕΛ αυτά τα κριτήρια ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα το οποίο παραμένει είναι ότι δεν είναι γνωστός στο κόσμο του κόμματος.

Κομματική πηγή μας ανέφερε ότι «είναι λογικό οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ να είναι μουδιασμένοι από την επιλογή Σπανού αφού δεν τον γνωρίζουν καλά. Ωστόσο αυτό θα διορθωθεί με την πάροδο του χρόνου και κυρίως όταν οι διαδικασίες του κόμματος ολοκληρωθούν και ανακοινωθεί επίσημα ως ο υποψήφιος του κόμματος στις αρχές Ιουλίου».

Την ίδια ώρα το δεύτερο κόλλημα του ΑΚΕΛ αναφορικά με την υποψηφιότητα Σπανού είναι να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του αλλά και στους αντιπάλους του πως ένας επιχειρηματίας που υπηρέτησε το κεφάλαιο στην επαγγελματική του καριέρα μπορεί να εκπροσωπήσει τα λαϊκά στρώματα.

Η απάντηση από το ίδιο στέλεχος ήταν, «πότε το ΑΚΕΛ πλην του Χριστόφια υποστήριξε υποψήφιο που είχε κουμουνιστική ιδεολογία; Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν αριστερός; Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστής; Ή μήπως ήταν ΑΚΕΛικός ο Γιώργος Ιακώβου; Αν το ΑΚΕΛ κατέβαινε με ένα κομμουνιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης αυτό θα ήταν ασόβαρο. Αν όμως κατέλθει με θέσεις προοδευτικές για την κοινωνία και τον λαό στις οποίες συμφωνεί ο υποψήφιος τότε θα είναι μια επιλογή νικηφόρα».    

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα επιχειρήματα τα ηγετικά στελέχη του ΑΚΕΛ τα οποία συνηγόρησαν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σπάνου, έχουν «κατεβεί» ήδη στην κοινωνία και προσπαθούν να πείσουν…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κύπρου - Καταθέτει ο μοναχός Τιμόθεος

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμός αισθητός στην Κύπρο - Ταρακούνησε την Πάφο

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε υποθαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top