ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το ταξίδι της 10χρονης που θα της αλλάξει τη ζωή– Από 6 μηνών μπαινοβγαίνει στο Μακάρειο - Το παράπονο της μητέρας της

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το ταξίδι της 10χρονης που θα της αλλάξει τη ζωή– Από 6 μηνών μπαινοβγαίνει στο Μακάρειο - Το παράπονο της μητέρας της

Η 10χρονη Γ. μπαινόβγαινε στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το πρόβλημα με τα έντερά της που διαγνώστηκε από τότε που ήταν μόλις έξι μηνών δεν της επέτρεπε να ζήσει μια ανέμελη ζωή.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Πλέον, έχει την ευκαιρία να το ξεπεράσει μόνιμα. Την Κυριακή (11/6) ταξιδεύει στην Αγγλία όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση για αποκατάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η κυπριακή Πολιτεία θα της καλύψει τα έξοδα για την επέμβασή της, που είναι γύρω στις 25.000 ευρώ.

Ωστόσο, η οικογένειά της παλεύει για να βρίσκεται στο πλευρό της σ΄  αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο της ζωής της. Όπως μας ανέφερε και η μητέρα της Γ., η κα Α., οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Η κυπριακή Πολιτεία έχει καλύψει τα έξοδα της επέμβασης της 10χρονης και τη διαμονή της στο ιατρικό κέντρο για πέντε ημέρες. Όμως, η μικρή θα χρειαστεί να μείνει περισσότερες ημέρες στο Λονδίνο. Ενώ θα βρίσκεται εκτός του ιατρικού κέντρου, θα πρέπει να μεταβαίνει εκεί κατά περιόδους για να παρακολουθείται η κατάστασή της.

«Αυτά τα έξοδα διαμονής στο Λονδίνο μετά την 5ήμερη νοσηλεία της κόρης μου δεν καλύπονται από το κράτος. Ούτε τα δικά μου έξοδα -εισιτήρια και διαμονή- και του μεγαλύτερου γιου μου που θα με συνοδεύσει για να με βοηθήσει στις συνεννοήσεις με τους γιατρούς, καλύπτονται. Δυστυχώς ως οικογένεια δεν έχουμε οικονομική άνεση, αφού μόνο ο σύζυγός μου εργάζεται» μας ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Α.

Η κα Α. πρόσθεσε: «Ευτυχώς καλύψαμε τα αεροπορικά  εισιτήρια λόγω της οικονομικής βοήθειας από μια γυναίκα που ευαισθητοποιήθηκε. Έχουμε κάνει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για να διοργανώσουμε έρανο, ωστόσο φεύγουμε την ερχόμενη Κυριακή και δεν θα έχει εγκριθεί μέχρι τότε. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε, πώς θα καλύψουμε τα έξοδα».

Και κατέληξε: «Αλλά αφού βρέθηκαν τα χρήματα για τα εισιτήρια, ο Θεός είναι μεγάλος, θα μας βοηθήσει».

*φωτο αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top