ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυαγοσώστες Πάφου: «Κινδυνεύει η ζωή μας - Φεύγουμε από τις παραλίες με την ευχή να μην πάθει κάποιος κάτι»

Ναυαγοσώστες Πάφου: «Κινδυνεύει η ζωή μας - Φεύγουμε από τις παραλίες με την ευχή να μην πάθει κάποιος κάτι»

Έλλειψη ναυαγοσωστών, σκοπιές σε άθλια κατάσταση και ανεπαρκή ωράριο καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες στη Πάφο.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μέχρι και 2000 άτομα πρέπει να επιτηρεί κάθε ναυαγοσώστης στην επαρχεία Πάφου, αφού σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το ThemaOnline σε επικοινωνία με τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο «Κινύρας» Πάφου, υπάρχει μια ναυαγοσωστική σκοπιά ανά ένα χιλιόμετρο περίπου. Ακόμα σε κάθε σκοπιά υπάρχει μόνο ένας ναυαγοσώστης, γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για τη ζωή των λουομένων και των ναυαγοσωστών.

Συγκεκριμένα στην επαρχεία Πάφου υπάρχουν 36 ναυαγοσωστικά σημεία με σκοπιές οι οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση, χωρίς επαρκή συντήρηση για χρόνια, με σκουριασμένα σίδερα, ξύλα να κρέμονται,ενώ καμία προστασία από τον ήλιο και τον αέρα δεν προσφέρεται από τις εν λόγω κατασκευές.

Κάθε σκοπιά επανδρώνεται από ένα μόνο ναυαγοσώστη κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, παρόλα αυτά οι ναυαγοσώστες, με κίνδυνο τη ζωή τους επιχειρούν διασώσεις εδώ και χρόνια.

Ναυαγοσώστες στις ακτές της επαρχίας Πάφου, υπάρχουν τις καθημερινές από τις 11 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ από Παρασκευή μέχρι Κυριακή το ωράριο των ναυαγοσωστών παρατείνεται κατά μια ώρα, δηλαδή μέχρι τις 6 το απόγευμα. Όπως μας ανέφεραν από τον Ναυαγοσωστικό Όμιλο Κινύρας Πάφου, οι ναυαγοσώστες φεύγουν από τις παραλίες το απόγευμα με την ευχή να μη πάθει κάποιος λουόμενος κάτι, αφού υπάρχουν αρκετοί λουόμενοι μετά τις 5 το απόγευμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από πλευράς ναυαγοσωστών, υποσχέθηκε να δει το θέμα και βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση με τις τοπικές αρχές για τη διευθέτηση του κόστους για την επάνδρωση των σκοπιών με δεύτερο ναυαγοσώστη. 

Σε ανακοίνωση του Ναυαγοσωστικού Ομίλου Κινύρας Πάφου γίνεται αναφορά για αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες στην επαρχία Πάφου και εκφράζεται η πρόθεση για λήψη μέτρων αν δεν ακουστούν οι φωνές των ναυαγοσωστών. Τέλος, καλούν τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top