«Στήθηκε» απάτη σε βάρος της Μονής Κύκκου – Στα Δικαστήρια περιπτεράδες και υπεύθυνος πωλήσεων

«Στήθηκε» απάτη σε βάρος της Μονής Κύκκου – Στα Δικαστήρια περιπτεράδες και υπεύθυνος πωλήσεων

Ένοχοι για εξαπάτηση της ιεράς Μονής Κύκκου, σε ποινική υπόθεση βρέθηκαν ο υπεύθυνος πωλήσεων των προϊόντων του οινοποιείου της μονής και δύο πρόσωπα που διατηρούν περίπτερα έξω από αυτήν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», τα τρία πρόσωπα κρίθηκαν ένοχοι από την δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Γεωργία Πετάση- Κορφιώτη, για το αδίκημα της συνομωσίας προς καταδολίευση (μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση). Η κατηγορία αφορά το ότι ο πρώτος κατηγορούμενος προμήθευσε και οι άλλοι δύο πωλούσαν, άλλης ποιότητας και φθηνότερης τιμής κρασί που παρασκευάζεται από το οινοποιείο της μονής, πλασάροντάς το ως κουμανταρία καλύτερης ποιότητας. Σύμφωνα με τα γεγονότα που υιοθέτησε το δικαστήριο, στις φιάλες είχαν τοποθετήσει ετικέτες που εξασφάλισαν οι ίδιοι, καθώς η μονή είχε πάψει από το 2009 να παράγει το επίδικο κρασί. Το συγκεκριμένο κρασί έφερε την ονομασία «Holy Wine» και είχε μεγάλη ζήτηση, καθώς επρόκειτο για κουμανταρία πολύ καλής ποιότητας, ενώ στην πραγματικότητα το κρασί που διατίθετο προς πώληση με αυτό το όνομα, ήταν κατώτερης ποιότητας. Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, το συγκεκριμένο, ήταν ανάμιξη διαφόρων κρασιών (λευκών και ερυθρών) με προσθήκη κουμανταρίας και με χαμηλές ενδείξεις σε «baume» (αλάτι) και σάκχαρα. Ενώ, σύμφωνα με ανακριτική κατάθεση που λήφθηκε από τον έναν εκ των περιπτεράδων, η λιανική τιμή στην οποία διέθετε το συγκεκριμένο προϊόν ήταν στα 12 ευρώ, ενώ από το οινοποιείο της μονής και συγκεκριμένα μέσω του υπεύθυνου πωλήσεων το αγόραζε για το ποσό των 4,50 ευρώ. Πως αποκαλύφθηκε η υπόθεση Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η χημικός του οινοποιείου, κατόπιν πληροφορίας, επισκέφθηκε το ένα από τα περίπτερα και αγόρασε ένα μπουκάλι κρασί που έφερε την επωνυμία «Holy Wine». Το μπουκάλι λήφθηκε για να εξεταστεί το περιεχόμενο στο εργαστήριο της, όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για άλλης ποιότητας κρασί, ενώ και η φιάλη ήταν διαφορετική.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καθοριστικό τετ-α-τετ για το Ουκρανικό στη Φλόριντα: Τι ζητά ο Ζελένσκι από τον Τραμπ και πού υποχωρεί - «Αγκάθι» το εδαφικό

Καθοριστικό τετ-α-τετ για το Ουκρανικό στη Φλόριντα: Τι ζητά ο Ζελένσκι από τον Τραμπ και πού υποχωρεί - «Αγκάθι» το εδαφικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία, που θα έβαζε τέλος σε σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου, την ώρα που η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις στο Κίεβο, αυξάνοντας την πίεση πριν τις διαπραγματεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE