ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκστρατεία ενημέρωσης των ηγετών ξένων χερών αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος

Εκστρατεία ενημέρωσης των ηγετών ξένων χερών αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος

20:38 - Η Κυβέρνηση τις επόμενες των ημερών αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης των ηγετών ξένων χωρών, των Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με προσωπικές επιστολές του ιδίου αλλά και δραστηριοποίηση του συνόλου των διπλωματικών αποστολών, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, σε διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο αλλά και σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση θα χαράξουμε την πάρα πέρα πορεία. Στην εναρκτήρια δήλωση του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέστησε σαφές «σε όσους κακόβουλα διοχετεύουν μηνύματα πως τάχα η Ελληνοκυπριακή πλευρά ευθύνεται για το ατυχές αποτέλεσμα, αλλά και ειδικότερα προς την Τουρκία, πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια λύση μέσα στις παραμέτρους που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας αν: Πρώτον: Τερματιστούν από την πρώτη μέρα εφαρμογής της λύσης οι Συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος επέμβασης. Δεύτερον: Εξευρεθεί αποτελεσματικός μηχανισμός εφαρμογής και παρακολούθησης υλοποίησης της λύσης, με βάση την ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε υποβάλει. Τρίτον: Συμφωνηθεί χρονοδιάγραμμα πλήρους αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων με βάση την πρόταση που έχουμε υποβάλει. Τόνισε ότι «στόχος και σκοπός μας μέσα από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει είναι η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, απαλλαγμένου από τις όποιες εξαρτήσεις τρίτων χωρών.Ενός σύγχρονου, απόλυτα εναρμονισμένου με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο κράτους που θα δίδει την προοπτική ειρηνικής συνύπαρξης και προοπτικής για το μέλλον για όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του». Ο Πρόεδρος μιλά αυτή την ώρα σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά ενημερώνοντας τον κυπριακό λαό σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στο ελβετικό θέρετρο. Μετά την εναρκτήρια δήλωση του Προέδρου θα ακολουθήσει η υποβολή ερωτήσεων εκ μέρους των δημοσιογράφων. Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις διαπραγματεύσεις στο ελβετικό θέρετρο. Από ΚΥΠΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έχουμε σμίξει τις κάλτσες με τα πουκάμισα» είπε ο κ. Αναστασιάδης – «Δυσπιστία ως προς τις προθέσεις της άλλης πλευράς» Τα έριξε όλα στην Άγκυρα ο Αναστασιάδης – «Θα βάλω τον Ακιντζί σε περιπέτειες» Η απάντηση του Προέδρου για τον Νότο και τον Βορρά που ανέφερε ο Γκουτέρες – Καταβεβλημένος ο Νίκος Αναστασιάδης Εκστρατεία ενημέρωσης των ηγετών ξένων χερών αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, δήλωσε ο Πρόεδρος Συνέντευξη Τύπου Προέδρου: Η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε αλλαγές αλλά στο… 2013 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Τελευταίες προετοιμασίες για τη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη – 20 λεπτά η τοποθέτηση – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top