ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα στο νησί επιπλέον υλικό του Φακέλου της Κύπρου»

Ν. Βούτσης: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα στο νησί επιπλέον υλικό του Φακέλου της Κύπρου»

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται στο νησί και το επιπλέον υλικό του Φακέλου της Κύπρου, πέραν από τα όσα συζητήθηκαν τα έτη 1986, '87 και '88, στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής, μετά που θα αποχαρακτηριστούν από την πηγή από την οποία προήλθαν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης.

Μετά από συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Βούτσης, είπε ότι είναι στην Κύπρο όλο το υλικό που ήταν εις γνώση της Βουλής των Ελλήνων ή προέκυψε από πολύωρες μαρτυρίες, 70 περίπου, πρωτεργατών ή συμμετεχόντων σε αυτή την τραγωδία. Ο Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής βρίσκεται στην Κύπρο όπου χθες παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλούρη, 11 κιβώτια που περιέχουν τα έγγραφα του φακέλου της Κύπρου. «Υπάρχει επιπλέον υλικό, το οποίο δεν είχε τότε συζητηθεί στην εξεταστική επιτροπή και το οποίο, με το προσθετικό πρωτόκολλο που έχουμε υπογράψει με τον κ. Συλλούρη, αφού υπάρχει μια διαδικασία όπως λένε τα διεθνή νόμιμα, αποχαρακτηρισμού τους από την πηγή από την οποία προήλθαν σε εμάς, και αυτά θα έρθουνε εδώ πέρα κάποια στιγμή σε εύλογο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Βούτσης. Πρόσθεσε ότι «όλο το υλικό το οποίο ήρθε σε γνώση ή προέκυψε από την εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής τα έτη 1986, 1987 και 1988 βρίσκεται εδώ. O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είπε ότι «ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πτυχές αυτού του εγχειρήματος που ελπίζουμε να κλείσει εντελώς τον κύκλο ως προς την αξιοποίησή του στο προσεχές διάστημα». Ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «για την πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση που μας έκανε για τα τεκταινόμενα και για ό,τι υπήρξε στην τελευταία διαπραγμάτευση στην Ελβετία όπως και για τις προοπτικές που υπάρχουν για αυτό το κρίσιμο ζήτημα». «Ελπίζουμε ότι η παρουσία μας εδώ έβαλε ένα λιθαράκι και για μια οπτική για το μέλλον για το πώς θα λυθεί το κυπριακό πρόβλημα», είπε ο κ. Βούτσης. Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «πολύ καλή» είπε ότι σε αυτήν παρέστη «και η αντιπροσωπεία της επιτροπής των επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων που από ελληνικής πλευράς που κάνανε αυτή την πολύ καλή δουλειά σε συνεργασία και με τους Κύπριους αντίστοιχους επί ενάμιση χρόνο για τον Φάκελο της Κύπρου». ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top