ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σπαράζει καρδιές το ποίημα που γράφτηκε για τον αδικοχαμένο Ιωσήφ – «Οι πέτρες γινήκασιν καρκιές εσένα για να κλάψουν»

Σπαράζει καρδιές το ποίημα που γράφτηκε για τον αδικοχαμένο Ιωσήφ – «Οι πέτρες γινήκασιν καρκιές εσένα για να κλάψουν»

ong>Ο χαμός ενός παιδιού στην ηλικία των 23, μόλις, χρόνων είναι κάτι το τραγικό. Ο πόνος των γονιών απερίγραπτος. Τα όνειρα, οι προσδοκίες και η χαρά, θάβεται μαζί με το παιδί τους. Ο μεγαλύτερος, ίσως, πόνος που μπορεί να υποστεί άνθρωπος. Να αναγκαστεί να θάψει το παιδί του. Ο Ιωσήφ κοιμάται πλέον γαλήνιος, με όσους μείναν πίσω να μην μπορούν ακόμη να το συνειδητοποιήσουν. ong>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο Ιωσήφ Παρασκευά – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ένας άνδρας που γνώριζε τον αδικοχαμένο Ιωσήφ, έγραψε ένα ποίημα για να αποχαιρετήσει τον «Ιοσίφη» του. Ένα ποίημα που σπαράζει καρδιές και μπορεί να περιγράψει στο απειροελάχιστο τον πόνο των δικών του ανθρώπων… ong>«Που ν, ευρουν γιοκκα μου ong> δυναμην να σε θάψουν ong> που οι πέτρες γινηκασιν καρκιες ong> εσένα για να κλάψουν ong>Που ναειν καεί η σταλαμη ong> του Χάροντα το σιεριν ong> που στάθηκεν στη στράτα σου ong> με δικοπον μασιεριν ong>Τζιαι που την μεσην έκοψεν ong> το νημαν της ζωής σου ong> τζι οπως τον γυπαν αρπάξεν ong> γιε μου την ψυσιη σου ong>Που να γυρεψει η μανα σου ong> σε πιαν μμαθκιαν το δειν σου ong> να νιώσει πιον την αυρα σου ong> να ακούσει εσεν το πειν σου ong> της αγκαλιας σου την θωρκαν ong> τον κτυπον της καρκιας σου ong>Που να δεικλησει πιον να δει ong> το χρώμα της μμαθκιας σου ong> που να γυρεψει το φιλιν ong> το χάδιν την αγαπη ong> να γαληνέψει την ψυσιην ong> τζιαι της καρκιας της πάθη ong>Για που να σβήσει το λαμπρον ong> του άδικου χαμού σου ong> καρκιαν να αντέξει να χωρεί ong> την πικραν του καμου σου ong>Παραωρα τα βαδωσες ong> τα μμαθκια σου τζιαι εχαθης ong> στου πλάστη εσου τ αψη του ong> τζιαι πίσω δεν εστραφης ong>Τζι όπου θωρει στον ουρανόν ong> αστρον να φέγγει θεέ μου ong> θα σε ρωτά αν είσαι εσου ong> γιοσιφη μου καλέ μου ong>Θα σε γυρευκει στες αυκες ong> στου ηλίου τες αχτίδες ong> στα ηλιοβασηλεμματα ong> τζιαι στες κρυφές ελπίδες ong>Στα τζιημματα της θάλασσας ong> τα αερικά που πασιν ong> στα νεφικα τζιαι στες βροσιες ong> θα βρίσκει καρκια της πνασιν ong>Θα σε γυρευκει στες οσσιες ong> τζιαι στα δέντρα π ανθίζουν ong> τζιη που απλωννουν οι νοδκιες ong> στα φκιορα που μυρίζουν ong>Ποίημα ong>Κώστας Τρίγγης ong>Άγιος Επίκτητος Κερύνειας»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούς



Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top