ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Αποχωρεί οριστικά από τη θέση του ο Έιντε» - Μήνυμα καταλυτικής σημασίας από τον Γκουτέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Αποχωρεί οριστικά από τη θέση του ο Έιντε» - Μήνυμα καταλυτικής σημασίας από τον Γκουτέρες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Η αποχώρηση Έιντε και το μήνυμα Γκουτέρες, φαίνεται να «έπαιξαν» τον ρόλο τους, στη μη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Κραν Μοντάνα, από το Προεδρικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Αντόνιο Γκουτέρες, έστειλε μήνυμα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, μέσω του πρέσβη της Κύπρου στον ΟΗΕ, το οποίο αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας, αφού  άλλαξαν τα δεδομένα, όπως είχαν διαμορφωθεί τις προηγούμενες μέρες. Έτσι, ο ΠτΔ, αποφάσισε να μην δώσει τα πρακτικά της συνάντησης της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα, όπως είχε εξαγγείλει, αλλά να τα δώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ, στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, πέραν της έκκλησης του Γκουτέρες, ο ΠτΔ, φαίνεται να έκανε πίσω λόγω και της πρόθεσης από τον κ. Έιντε να καταθέσει την έκθεσή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας και με την αποστολή των πρακτικών θα μπορεί να σχηματιστεί με  πιο σαφή εικόνα για τα γεγονότα. Από την άλλη, φαίνεται να λήφθηκε υπόψη και το γεγονός ότι ο κ. Έιντε θα αποχωρήσει οριστικά από την θέση του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Αφού, όπως ανακοινώθηκε θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποχαιρετήσει τις δύο πλευρές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top