ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: 25χρονος εκλιπαρούσε τους δεσμοφύλακες να μην τον αποφυλακίσουν!

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: 25χρονος εκλιπαρούσε τους δεσμοφύλακες να μην τον αποφυλακίσουν!

Προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα της συναδέλφου Σόφης Ορφανίδου στον «Πολίτη» (09/08) για την περίπτωση ενός 25χρονου που ήταν στις Κεντρικές φυλακές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, ο νεαρός επρόκειτο να αποφυλακιστεί τη Δευτέρα (07/08), καθώς εξέτισε την ποινή του. Προς έκπληξη των δεσμοφυλάκων, ωστόσο, ο 25χρονος τους εκλιπαρούσε να τον αφήσουν μέσα στην φυλακή. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της συναδέλφου, εξήγησε ότι εκεί βρήκε φίλους, είχε κάτι να φάει και κάτι να ασχολείται. Όπως είναι λογικό, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Ωστόσο, ο 25χρονος ζήτησε μια τελευταία χάρη. Ρώτησε τους δεσμοφύλακες αν γίνεται να του επιτραπεί να πάει στο μαγειρείο να φάει κάτι πριν να αποχωρήσει. Όπως κι έγινε. Ο 25χρονος είναι άνεργος και προέρχεται από φτωχή οικογένεια. [caption id="attachment_177594" align="alignnone" width="550"] Κάποιοι ούτε καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο στέρησης της ελευθερίας τους θέλουν. Για τον 25χρονο ήταν άλλες οι προτεραιότητες...[/caption] «Η περίπτωση του 25χρονου που φαίνεται να βιώνει φτώχεια και ανέχεια ήρθε να αναδείξει ότι συνθήκες τέτοιες δυνατόν να είναι χειρότερες από αυτές που επισύρει ο εγκλεισμός στις φυλακές, καθώς ο νεαρός αυτός εκλιπαρούσε να μην τον αποφυλακίσουν όταν εξέπνευσε η ποινή του, επειδή στις δεσμοφύλακες έβρισκε τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος. Είχε καταδικαστεί στις αρχές του περασμένου Ιουλίου σε 45 μέρες φυλάκιση για κατοχή 7,8 γρ. κάνναβης, αδίκημα που διαπράχθηκε το 2015. Εδώ να σημειωθεί πως στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε μια άλλη παράμετρο του όλου θέματος. Συγκεκριμένα, επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για στήριξη τέτοιων ατόμων. Σημειώνεται πως το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο έχει προτείνει δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων μέσω λεπτομερούς έκθεσης, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, έχει ζητήσει περαιτέρω τεκμηρίωση ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας του, αλλά και για να μπορέσει να υπολογιστεί το κόστος του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top