ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΟΚΟΛΟΠΗ GAME OF THRONES: Αστρονομική αμοιβή στους χάκερ δίνει το HBO

ΥΠΟΚΟΛΟΠΗ GAME OF THRONES: Αστρονομική αμοιβή στους χάκερ δίνει το HBO

Μετά από την υποκλοπή των δεδομένων μεγέθους 1.5ΤΒ, τα οποία περιείχαν σενάρια της σειράς «Game Οf Thrones», επεισόδια καθώς και προσωπικά στοιχεία συντελεστών της σειράς πριν από μια βδομάδα περίπου, το HBO προχώρησε σε μια παράδοξη κίνηση.

Επιβραβεύει τους χάκερ που υπέκλεψαν 1.5 terrabytes δεδομένων από τους υπολογιστές του, το δικτύου HBO, με 250.000 δολάρια, αφού όπως αναφέρει σε email του το δίκτυο, αποκάλυψαν τα κενά ασφαλείας στο δίκτυο της εταιρίας. Σε email που έστειλαν στους χάκερ οι ιθύνοντες του δικτύου, αναφέρουν ότι ως ένδειξη καλής θέλησης είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν ότι θα καταβάλουν αμοιβή ύψους 250.000 δολαρίων, όσο πιο σύντομα μπορούν, για τα κενά ασφαλείας που ανακάλυψαν στο δίκτυο τους. Φυσικά η αμοιβή, όπως αναφέρει το email, πρόκειται να δοθεί μέσω του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin. Η ομάδα χάκερ με την επωνυμία Mr Smith, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι η υποκλοπή έγινε με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Ωστόσο, ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει το λεκτικό που χρησιμοποιεί το HBO, αφού αντί για τη λέξη «λύτρα» αναφέρει την λέξη «αμοιβή» *Με πληροφορίες από CNN Greece

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top