Έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας συγκάλεσε η Μογκερίνι

Έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας συγκάλεσε η Μογκερίνι

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι συγκάλεσε για τις 14 Αυγούστου μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) για το θέμα της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, η απόφαση για σύγκληση της ΕΠΑ, ώστε να συζητηθούν τα πιθανά επόμενα βήματα για την κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας λήφθηκε μετά από συζητήσεις που είχε η κ. Μογκερίνι με Υπουργούς Εξωτερικών στη Μανίλα. Συγκεκριμένα, η Υπάτη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε στο περιθώριο της Περιφερειακής Συνάντησης της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Kang Kyung-wa, των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, της Ρωσίας Σερκέι Λαβρόφ, της Κίνας Γουάνγκ Γι, της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ καθώς και με τους ΥΠΕΞ των χωρών της ASEAN. Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.