ΠΑΡΑ-THEMA

Μ. ΤΡΑΓΚΟΛΑΣ: «Δάκρυσε ο ανταποκριτής του Reuters όταν έμαθε ότι είμαστε Κύπριοι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μ. ΤΡΑΓΚΟΛΑΣ: «Δάκρυσε ο ανταποκριτής του Reuters όταν έμαθε ότι είμαστε Κύπριοι» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε μία συγκινητική δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προέβη, την Πέμτη(24/8) ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το 2007.

Ο κ. Τράγκολας, φέρνει στη μνήμη του την πιο δολοφονική και καταστροφική πυρκαγιά που έζησε ποτέ, αυτή του 2007 στο Νομό Ηλείας στην Ελλάδα, όπου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κυπριακής αποστολής, σε συνεργασία με τους Ελλαδίτες συναδέλφους του έδωσαν την μάχη με τις φλόγες. Με την ανάρτηση του στο Facebook, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής αποτίει φόρο Τιμής και Δόξας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για τους συναδέλφους του που έπεσεν εν ώρα καθήκοντος, αλλά και σε όλα τα θύματα της τραγωδίας. Ο κ. Τράγκολας, όπως αναφέρει στη δημοσίευση του, δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Ελλαδίτη ανταποκριτή του Reuters, που καθώς έπαιρνε μερικά κοντινά πλάνα τη στιγμή που οι Κύπριοι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες στη περιοχή Καρίταινας, τον ρώτησε από πού είναι. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, δεν καταλάβαινε την κυπριακή διάλεκτο. Τότε του είπε ότι είναι Κύπριοι. Όταν ο δημοσιογράφος του διεθνούς πρακτορείου άκουσε την απάντηση του κ. Τράγκολα, τα μάτια του γέμισαν δάκρυα. Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, συμπληρώνει στη δημοσίευση του "αχρείαστοι να είμαστε, αλλά άμα χρειαστεί εκεί πάλι θα είμαστε". Αυτούσια η δημοσίευση του κ. Μάρκου Τράγκολα: "Ήμερα μνήμης η σημερινή. Δέκα χρονιά μετά. Αύγουστος 2007 .Η πιο δολοφονική και η πιο καταστροφική πυρκαγιά που έζησα ποτέ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Κυπριακής αποστολής. Όπως τότε έτσι και σήμερα αποτίνουμε φόρο Τιμής και Δόξας στους συνάδελφους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος άλλα και στα υπόλοιπα θύματα της τραγωδίας. Υποκλίνομαι μπροστά στην αυτοθυσία των συνάδελφων του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος και ήταν μεγάλη τιμή και εμπειρία για μας που επιχειρήσαμε μαζί σε διάφορα μέτωπα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Έλληνα ανταποκριτή του REUTERS όταν τραβώντας κοντινά πλάνα καθώς κατασβήναμε μεγάλο μέτωπο σε περιοχή της Καρίταινας με ρώτησε " Από που είσαστε βρε παιδιά" ( προφανώς δεν καταλάμβαινε την Κυπριακή διάλεκτο) και όταν του είπα Κύπριοι, γέμισαν τα μάτια του δάκρυα. Αχρείαστοι να είμαστε, άλλα άμα χρειαστεί εκεί και πάλι θα είμαστε. Εύχομαι τέλος στο φίλο μου και συμμαθητή μου Υποστράτηγο Νικόλαο Νικολακόπουλο που είναι διπλά μου στις φώτο να επιστρέψει σύντομα πίσω στα καθήκοντα μετά την περιπέτεια που είχε με την υγειά του".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top