ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα στους Τ/κ να αντιδράσουν για επανένωση, απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Κάλεσμα στους Τ/κ να αντιδράσουν για επανένωση, απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Μήνυμα στις τ/κ δυνάμεις που επιθυμούν την επανένωση της πατρίδας μας, όπως αντιδράσουν σε όλες τις ενέργειες που γίνονται από την Τουρκία στα κατεχόμενα και που αποσκοπούν στην απομάκρυνση Ε/κ και Τ/κ, έστειλε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του από τον Δωρό της Επαρχίας Λεμεσού και κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" για προσπάθεια παραγκωνισμού του Τ/κ ηγέτη από την Τουρκία , η οποία επιχειρεί να παρουσιαστεί έτοιμη για διάλογο με χρονοδιαγράμματα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως  "είναι ένδειξη της δύσκολης θέσης που βρίσκεται η τουρκική πλευρά σε σχέση με το ενδεχόμενο συνέχισης των διαπραγματεύσεων". " Οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα που είναι σε όλους γνωστό, στο Κράν Μοντανά, λόγω των θέσεων της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, άρα και αυτή τη στιγμή, η συνέχιση των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από την προσέγγιση της Τουρκίας και μόνο", είπε. Όσον αφορά τις εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές, διαμήνυσε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί και αξιολογεί καθημερινά και πολύ προσεκτικά "χωρίς δημόσιες δηλώσεις" και υπέδειξε πως αυτή η αξιολόγηση και παρακολούθηση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση "και κινούμαστε ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο". Έστειλε δε μήνυμα προς τις τ/κ δυνάμεις που επιθυμούν την επανένωση της πατρίδας μας ότι "είναι η ώρα να αντιδράσουν σε όλες αυτές τις ενέργειες που γίνονται στις κατεχόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση της λειτουργίας στον Άγιο Μάμα, κινήσεις οι οποίες αποσκοπούν να απομακρύνουν τους Ε/κ και τους Τ/κ". Κληθείς να αναφερθεί στην επίσκεψη Τ/κ στο τέμενος Χαλά Σουλτάν, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε πως η απόλαυση των θρησκευτικών δικαιωμάτων είναι μια από τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "και εμείς σεβόμαστε την απόλαυση των θρησκευτικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και θα κινηθούμε ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο". Σε ερώτηση κατά πόσο θα έπρεπε να κινηθούμε στη λογική που απαγορεύθηκε η λειτουργία στον κατεχόμενο  Άγιο Μάμα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι "εμείς δεν είμαστε ψευδοκυβέρνηση. Εμείς είμαστε η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο των αρχών και αξιών της ΕΕ και δεν θα ακολουθήσουμε τακτικές μιας λεγόμενης κυβέρνησης που στόχο έχει την απομάκρυνση των Τ/κ από τους Ε/κ". " Έχω την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Τ/κ επιθυμούν ένα μέλλον σε μια επανενωμένη πατρίδα, κράτος μέλος της ΕΕ και όχι ένα μέλλον μαζί με την Τουρκία μαζί με όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά να γίνονται στην γειτονική χώρα", συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top