ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λήφθηκε η απόφαση - Στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές του 2018 - «Νίκησαν» τα καρναβάλια

Λήφθηκε η απόφαση - Στις 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές του 2018 - «Νίκησαν» τα καρναβάλια

Απόφαση όπως η πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών είναι η 28η Ιανουαρίου 2018 και η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου 2018, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είχε προκύψει σχετικό πρόβλημα καθώς οι προηγούμενες ημερομηνίες "έπεφταν" πάνω στο Λεμεσιανό Καρναβάλι, έτσι μετά απο δεύτερες σκέψεις οι Προεδρικές θα γίνουν δύο βδομάδες νωρίτερα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ΓΤΠ (Γραφείο τύπου και Πληροφοριών), η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Κωνσταντίνου Πετρίδη και ήταν η πρώτη σύσκεψη με τα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές 2018 μαζί με τον Αν. Γενικό Διευθυντή ΥΠΕΣ Κύπρο Κυπριανού και την Υπηρεσία Εκλογών του ΥΠΕΣ. «Λήφθηκε απόφαση, από όλα σχεδόν τα Κόμματα, όπως η πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών είναι η 28η  Ιανουαρίου 2018 και η δεύτερη Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ως εκ τούτου,  προστίθεται, θα προωθηθεί  Νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ημερομηνία κλεισίματος του εκλογικού καταλόγου και των δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, να είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017. Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top