ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κόβει τα 2 εκατομμύρια μηνιαίως στον ΟΣΕΛ ο Ελεγκτής - Επικαλείται υπερπληρωμές 4 - 7,5 εκατομμύρια

Κόβει τα 2 εκατομμύρια μηνιαίως στον ΟΣΕΛ ο Ελεγκτής - Επικαλείται υπερπληρωμές 4 - 7,5 εκατομμύρια

Μετά την ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο Γενικός Ελεγκτής, ζητεί την ανάκληση άδειας οδικού μεταφορέα από τον ΟΣΕΛ για τους Ι. Ιορδάνους και Κ. Κυριάκου καθώς επίσης και τερματισμό της κρατικής χορηγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με μηνιαία εισοδήματα 16.000 ευρώ, δυο σπίτια και τρία αυτοκίνητα αξίας 100.000 ευρώ, πήγε να “αρπάξει” 77.556 από την Κυπριακή Δημοκρατία Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης με κατεπείγουσα επιστολή προς τον γ.δ του Υπουργείου Συγκοινωνιών αναφέρει ότι οι δυο καταδικασθέντες είναι και μέτοχοι του ΟΣΕΛ, ενώ διατηρούν και δικές τους εταιρίες από τις οποίες επίσης πρέπει να ανακληθούν οι άδειες από το Συμβούλιο Οδικών Μεταφορών. Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι στην εν λόγω επιστολή ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει πως εναντίον του ΟΣΕΛ εκκρεμούν και άλλες δικαστικές διαδικασίες για την υπόθεση με πλαστές επιταγές που είχαν δικαιούχους 8 διευθυντές. Αναφορά γίνεται και στη σύζυγο του κ. Ιορδάνους αφού η ίδια φέρεται να συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση του ΟΣΕΛ με εταιρία χωρίς έγκριση. Παράλληλα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζητεί από τον γ.δ του Υπουργείου Συγκοινωνιών όπως τερματισθεί κάθε πληρωμή προς το ΟΣΕΛ  αλλά και διακοπή της κρατικής χορηγίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΣΕΛ: Καθυστέρηση και όχι μόνο «έβγαλαν» Ιορδάνους και Κυριάκου από τη φυλακή – Πληροφορίες για έφεση Εξάλλου στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σημειώνεται ότι η κρατική χορηγία κυμαίνεται σε περίπου 2 εκατομμύρια μηνιαίως, επικαλούμενος ο Γενικός Ελεγκτής στην επιστολή του υπερπληρωμές της τάξεως  των  € 4 -  € 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος του ΟΣΕΛ καταδικάστηκαν την Πέμπτη 7/9 για υπόθεση πλαστών τιμολογίων με τα οποία επεχείρησαν να εξασφαλίσουν από το Κράτος €77.556. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top