ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Καλό νέο η επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από Αναστασιάδη»

Αβέρωφ: «Καλό νέο η επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας από Αναστασιάδη»

«Υπάρχουν και οι θετικές ειδήσεις και τα καλά νέα» και η προγραμματιζόμενη ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου Αναστασιάδη να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία «είναι καλό νέο» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Προσερχόμενος στο 21ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ασφάλεια «και θεωρώ πως ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του, μαζί με τις θυσίες του λαού μας, και την υπεύθυνη στάση του συνόλου της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, κατόρθωσε να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ασφάλειας για τον τόπο. Αυτό δεν μπορούμε να το διακινδυνέψουμε, αλλά και δεν είναι αρκετό». Έγιναν αρκετές μεταρρυθμίσεις, συνέχισε, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι σίγουρα καλύτερη από την Κύπρο του 2013 αλλά έχουν πιο ψηλά οράματα για τον τόπο. «Θέλουμε να δούμε τον τόπο μας επανενωμένο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία για να ζήσουμε σε μια ενωμένη και απελευθερωμένη από τουρκικό κατοχικό στρατό Κύπρο». Ερωτηθείς εάν θα πάμε σε μια νέα προσπάθεια στο Κυπριακό μετά τις Προεδρικές πλέον, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κόμματός του είναι ότι η δική μας πλευρά είναι πανέτοιμη να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφού διασφαλιστεί ότι η άλλη πλευρά παραμένει έτοιμη να έρθει στο διάλογο με βάση τις παραμέτρους του ΟΗΕ και όχι για σχέδια Β και Γ, όπως δήλωσαν δημόσια. Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα για το αποτέλεσμα της γεώτρησης στο οικόπεδο 11, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι δεν έχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση, αλλά και ο ίδιος διάβασε τις πληροφορίες του δημοσιεύματος. «Ένα λέω και πιστεύω, υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και πρέπει να επενδύσουμε στην ενέργεια, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η Κύπρος μπορεί να γίνει ενεργειακό κέντρο αφού ολοκληρωθούν όλες οι γεωτρήσεις σε όλη την ΑΟΖ». Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες από το ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση παγοποίησε για τρία χρόνια τις ενεργειακές εξελίξεις με αποτέλεσμα επενδύσεις όπως η κατασκευή τερματικού να πηγαίνουν προς την Τουρκία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι ήταν, είναι και θα είναι υπέρμαχος του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου. Όμως, συνέχισε, οι φίλοι της αριστεράς πρέπει να γνωρίζουν – και γνωρίζουν – ότι υπάρχουν και κάποια δεδομένα. «Με τις σημερινές ποσότητες φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ και μιλώ για το οικόπεδο 10, δεν μπορεί να χτιστεί οικονομικά βιώσιμο τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου». Και δεν υπάρχει καμιά τράπεζα στον κόσμο που θα χρηματοδοτήσει ένα έργο 10 δις όταν οι ποσότητες που έχουμε βρει μέχρι τώρα, δεν είναι αρκετές, πρόσθεσε. Εάν με τις νέες γεωτρήσεις της Shell και της Exxon Mobil βρεθούν σημαντικές ποσότητες, που να μπορούν να υποστηρίξουν τερματικό υγροποίησης, είναι στα πλάνα, όπως δήλωσε και ο Αντιπρόεδρος της Exxon Mobil, η κατασκευή τέτοιου τερματικού. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top