ΠΑΡΑ-THEMA

Κύπρια πολιτικός ξέσπασε για το επίδομα μητρότητας – «Δύο μήνες είναι που γέννησα και ακόμη περιμένω…»

Κύπρια πολιτικός ξέσπασε για το επίδομα μητρότητας – «Δύο μήνες είναι που γέννησα και ακόμη περιμένω…»

Το ξέσπασμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος μητρότητας.

Ο λόγος για την Ρένα Γιαβάση, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών η οποία έγινε μανούλα για δεύτερη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Η ίδια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: "Περιμένοντας το επίδομα μητρότητας. Κράτος κοινωνικής αντισύλληψης. Δύο μήνες είναι που γέννησα και ακόμη περιμένω το επίδομα μητρότητας, δηλαδή τον μηνιαίο μου κουτσουρεμένο μισθό. Για όσους υπεύθυνους δεν γνωρίζουν, μια εγκυμοσύνη αθροίζει πολλές εξετάσεις, αναλύσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, φάρμακα, προετοιμασία παιδικού δωματίου και πολλών ακριβών αντικειμένων που χρειάζεται ένα βρέφος, τη γέννα (ιδιαίτερα αν είναι και καισαρική), την κλινική, το γιατρό, μετέπειτα τις εξετάσεις για το βρέφος, τις αναλύσεις, τις επισκέψεις στον παιδίατρο, τα εμβόλια… Και όλα αυτά αν είσαι τυχερή και έχεις μια φυσιολογική και ομαλή εγκυμοσύνη και αν το παιδί γεννηθεί χωρίς προβλήματα. Σύνολο πολλές χιλιάδες ευρώ! Και όμως το επίδομα μητρότητας, τα ¾ δηλαδή του μισθού μου, εδώ και δυο μήνες ακόμη να μου καταβληθεί. Αυτό αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα και κάθε άνδρας που αποφασίζει να γίνει γονιός στην Κύπρο. Ένα κράτος κοινωνικής αναλγησίας που αντί να καταπολέμα την υπογεννητικότητα προωθεί την αντισύλληψη!"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top