ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 5 νεκροί στο Μεξικό από τη φονική σεισμική δόνηση - Tεράστιες καταστροφές

Τουλάχιστον 5 νεκροί στο Μεξικό από τη φονική σεισμική δόνηση - Tεράστιες καταστροφές

Νεκρούς και τραυματίες άφησε πίσω του το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που έπληξε με 7,4 Ρίχτερ το Μεξικό στις 21:14, της Τρίτης, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

  Σύμφωνα με το Russia Today και το Reuters, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 5 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Οι μεξικανικές Αρχές κάνουν λόγο για 2 επιβεβαιωμένα θύματα. Ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 30 χλμ ενώ το επίκεντρο υπολογίζεται 3 χλμ βορειοδυτικά της Ayutla και σε κοντινή απόσταση από την Πόλη του Μεξικού όπου κτίρια ταρακουνήθηκαν και χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους. Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Πολιτεία του Μεξικού ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Πουέμπλα. Κτίρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές, αρκετά έχουν καταρρεύσει και οι εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ακτίνα μεγαλύτερη των 900 χλμ. Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι. Εθελοντές αναζητούν ήδη εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Στο βίντεο που ακολουθεί, πολίτες ξεθάβουν από τα χαλάσματα έναν άνθρωπο και τον απεγκλωβίζουν: Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου. Επί τόπου έσπευσαν διασώστες και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top