ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καύσιμα από επεξεργασία 140χιλ. τόνων απορριμάτων

ΛΕΜΕΣΟΣ: Καύσιμα από επεξεργασία 140χιλ. τόνων απορριμάτων

Τέλη Οκτωβρίου θα είναι πλήρως έτοιμη η νέα μονάδα ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης οικιακών στερεών απορριμμάτων στο Πεντάκομο (ΟΕΔΑ Λεμεσου), που θα παράγει δευτερογενές καύσιμο SRF/RDF.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εκ μέρους της κοινοπραξίας Miltiades Neophytoy – Loizos Iordanou – Medcon – d B Technologies, η Δήμητρα Καραντώκη απαντώντας στις διάφορες φήμες ότι η κοινοπραξία δεν θα είναι σε θέση να παράγει δευτερογενές καύσιμο όπως προνοούσε η σύμβαση, ανέφερε ότι η ποιότητα του παραγόμενου καυσίμου τύπου SRF/RDF θα είναι αυτή που περιλαμβάνεται στους όρους της σύμβασης. Ακόμη, η κ. Καραντώκη, δήλωσε ότι από πλευράς τους, είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τη σύμβαση, να παράγουν ποιοτικό δευτερογενές καύσιμο και να το αποθηκεύουν, ενώ σημείωσε ότι κάποιοι άλλοι θα πρέπει να βρουν πως θα αξιοποιείται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φ», η κ. Καραντώκη διαβεβαίωσε ότι η μονάδα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ βάση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν θα είναι πλήρως λειτουργική έως την 28η Οκτωβρίου του 2017, ενώ θα διαχειρίζεται 140.000 τόνους απορριμάτων από την επαρχία Λεμεσού. Ταυτόχρονα, ο Υπουργος Γεωργίας, Νίκος Κουγίαλης έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαχείριση του δευτερογενούς καυσίμου SRF/RDF το οποίο θα παράγεται από μηχανολογικό, βιολογικό σταθμό επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή Πεντακώμου για χρονική περίοδο 10 ετών. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top