Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και μητέρα τριών αγοριών - Μαχόταν κατά της διαφθοράς

Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και μητέρα τριών αγοριών - Μαχόταν κατά της διαφθοράς

Συγκλονίζει την Ευρώπη και όχι μόνο η στυγνή δολοφονία της 53χρονης δημοσιογράφου και μητέρας τριών παιδιών, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Η Ντάφνι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», είχε συνδέσει το όνομα της με αποκαλύψεις αδιαφάνειας και διαφθοράς  πολιτικών προσώπων στην χώρα της, την Μάλτα. Η ίδια είχε εργαστεί κυρίως στα γνωστά ως «panama papers» μέσα από τα οποία αποκάλυψε περίεργες δοσοληψίες Μαλτέζων πολιτικών. Το διεθνούς φήμης έντυπο «Politico» την είχε συμπεριλάβει πρόσφατα στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη». Η ίδια αποκάλυψε σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργού οδηγώντας με τα δημοσιεύματα της την χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Το απόγευμα της Δευτέρας 16/10 η δημοσιογράφος και μπλόκερ έχασε τη ζωή της μετά από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της. Στην Μάλτα κάνουν λόγο για πολιτική δολοφονία που σχετίζεται με τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα της. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καρφιά» Αναστασιάδη προς ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία» - Ετοιμάζει παρέμβαση

«Καρφιά» Αναστασιάδη προς ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία» - Ετοιμάζει παρέμβαση

Με ηχηρή παρέμβαση και ξεκάθαρα μηνύματα προς την ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εμφανίστηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την παρουσίαση του έργου του ευρωβουλευτή της παράταξης Λουκά Φουρλά.

BEST OF TOTHEMAONLINE