Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Εντός των επόμενων ημερών συντεταγμένες ΑΟΖ στα Ηνωμένα Έθνη βορείως της Κύπρου»

Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «Εντός των επόμενων ημερών συντεταγμένες ΑΟΖ στα Ηνωμένα Έθνη βορείως της Κύπρου»

Η Κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις προς διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο η Λευκωσία προχωρεί εντός των επομένων ημερών στην κατάθεση συντεταγμένων, στα Ηνωμένα Έθνη, για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την περιοχή βορείως της Κύπρου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «σε όλα τα θέματα η Κυβέρνηση λαμβάνει, με απόλυτη σοβαρότητα, συγκεκριμένο σχεδιασμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες, αποφάσεις προς διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας». Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE