ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανησυχία για την πορεία του Brexit εξέφρασαν Βρετανοί και Ευρωπαίοι επιχειρηματίες στην Μέι

Ανησυχία για την πορεία του Brexit εξέφρασαν Βρετανοί και Ευρωπαίοι επιχειρηματίες στην Μέι

Εκπρόσωποι βρετανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ζήτησαν από την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει μία συμφωνία ομαλής μετάβασης στη μετά-Brexit εποχή, καλώντας την παράλληλα να υποστηρίξει τη διατήρηση του στάτους κβο στη σχέση των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Στη συνάντηση της Δευτέρας 13/11 στη Ντάουνινγκ Στριτ οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου εξέφρασαν στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό μία σειρά ανησυχιών για τη δυστοκία που παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η Κάρολαϊν Φέρμπερν, επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), του μεγαλύτερου οργανισμού εργοδοτών στη χώρα, είπε ότι οι παρευρεθέντες στη συνάντηση τόνισαν τη μεγάλη ζημιά που θα προκαλούσε στο εμπόριο σε αμφότερες τις πλευρές ένα Brexit χωρίς συμφωνία επί των όρων της νέας σχέσης Βρετανίας-ΕΕ. Την ίδια προειδοποίηση απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρτιν Βανσλέμπεν, ο οποίος είπε ότι σε ένα σενάριο «μη συμφωνίας» οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες με ετήσιους δασμούς άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ. Η Πρόεδρος του οργανισμού Business Europe, Έμμα Μαρκεγκάλια, που εκπροσωπεί διάφορες επιχειρηματικές οργανώσεις στην Ευρώπη, δήλωσε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit μόλις ένα μήνα πριν από το καθοριστικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν επιχειρήσεις από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Τσεχία και το Βέλγιο. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top