ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δικηγόρος καταγγέλλει δικαστικό κλητήρα στον Γ. Εισαγγελέα–«Πλαστογράφησε την υπογραφή της μητέρας μου»

ΛΑΡΝΑΚΑ: Δικηγόρος καταγγέλλει δικαστικό κλητήρα στον Γ. Εισαγγελέα–«Πλαστογράφησε την υπογραφή της μητέρας μου»

Δικαστικά «κόλπα» για προχωρημένους φέρεται να επιστράτευσε δικαστικός κλητήρας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Του Φάνη Μακρίδη Συγκεκριμένα, δικηγόρος από την Λάρνακα καταλογίζει στον εν λόγω κλητήρα ότι έκανε «μαγειρέματα» για επίδοση δικαστικής κλήσης, χωρίς ποτέ να κάνει τη δουλειά του. Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι με βάση τα γεγονότα ο εν λόγω υπάλληλος του δικαστηρίου, διέπραξε δυο αδικήματα, δηλαδή ότι έδωσε ψευδή όρκο και πως πλαστογράφησε δικαστικό έγγραφο. Ο παραπονούμενος κάνει λόγο και για καταπάτηση συνταγματικών του δικαιωμάτων, ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας. Το κουβάρι της όλης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τον εν λόγω δικηγόρο στις 30 Οκτωβρίου (2017), όταν επρόκειτο να ταξιδέψει για το εξωτερικό και συγκεκριμένα τη στιγμή που υποβλήθηκε σε έλεγχο διαβατηρίου στον διεθνή μας αερολιμένα. Ο αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι έχει ένταλμα πληρωμής εναντίον του, κατόπιν απόφασης του δικαστηρίου. Ο δικηγόρος απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και αφού έγιναν οι διευθετήσεις και ταξίδεψε, αποφάσισε όταν επέστρεψε στην Κύπρο να διερευνήσει το θέμα. [caption id="attachment_211836" align="alignnone" width="550"] Απόσπασμα από την γραπτή καταγγελία του δικηγόρου στον Γενικό Εισαγγελέα.[/caption] Ο δικηγόρος ανακάλυψε τελικά ότι δικάστηκε ερήμην, υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε λόγω των «μαγειρεμάτων» του κλητήρα που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Σύμφωνα με τα όσα καταλογίζει στον τελευταίο, πλαστογράφησε την υπογραφή της μητέρας του δικηγόρου και μάλιστα χρησιμοποίησε λάθος όνομα στο αποδεικτικό της επίδοσης της κλήσης. Ο νομικός στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα που στάλθηκε στις 13/11, σημειώνει: «Περαιτέρω, το μόνο αληθές που αναφέρεται στην ένορκη δήλωση επιδόσεως είναι πως άφησε την κλήση κάτω από την πόρτα του σπιτιού μου, αλλά περί τα μέσα του μηνός Απριλίου του 2017. Όταν την βρήκε ο πατέρας μου την παρέδωσε στην Εισαγγελία Λάρνακας ενημερώνοντας τα εκεί αστυνομικά όργανα πως διέμενα πλέον στη διεύθυνση η οποία αναγράφεται στο κατηγορητήριο. Η ημερομηνία 22/05/2017 που αναγράφεται στην ένορκη δήλωση επιδόσεως δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση και πρόκειται για μια επιλεκτική ημερομηνία από πλευράς κυρίου …». Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Αρχιπρωτοκολλητή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Χριστοδούλου. [caption id="attachment_211835" align="alignnone" width="550"] Η απόδειξη επίδοσης που φέρει και την πλαστογραφημένη υπογραφή της μητέρας του παραπονούμενου.[/caption]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



 Αρχιπύραρχος ΠΥ για φωτιά στον Άγιο Συλά: Όλα δείχνουν κακόβουλη ενέργεια - «Ξεκίνησε από την ύποπτη περιοχή πλέον, στο Βατί»

Αρχιπύραρχος ΠΥ για φωτιά στον Άγιο Συλά: Όλα δείχνουν κακόβουλη ενέργεια - «Ξεκίνησε από την ύποπτη περιοχή πλέον, στο Βατί»

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή, όμως η επικινδυνότητα είναι μεγάλη γιατί υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκος Λογγίνου, προσθέτοντας ότι ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top