ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φάκελος διαιτησία: Ο Νικολαΐδης και οι άλλοι (ανάλυση 13ης αγωνιστικής)

Φάκελος διαιτησία: Ο Νικολαΐδης και οι άλλοι (ανάλυση 13ης αγωνιστικής)

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Καλή κρίνεται σε γενικές γραμμές η παρουσία των διαιτητών που ορίστηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, αν εξαιρέσουμε το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα στην Ανόρθωση και την ΑΕΛ, όπου υπήρξαν αρκετά λάθη και παράπονα και από τις δύο ομάδες, κυρίως από τους γηπεδούχους.

Λάθη υπήρξαν και στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά χωρίς κάποιο από αυτά να θεωρηθεί ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα και να γίνεται θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά και δημοσιογραφικά στέκια.

Για μία ακόμη αγωνιστική, οι συντάκτες του ThemaSports που ήταν παρόντες στα γήπεδα που διεξήχθησαν οι αναμετρήσεις της Α΄ κατηγορίας, πέρασαν από «έλεγχο» τους Κύπριους διαιτητές και έκριναν την απόδοση που είχαν στα επτά ματς της 13ης στροφής του πρωταθλήματος Cyta.

Διαβάστε πιο κάτω, την – σε γενικές γραμμές – αξιολόγηση της απόδοσης τους, αμερόληπτα, αλλά και χωρίς να διεκδικούμε το «αλάθητο» στις απόψεις μας:

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός
Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου

Σχόλιο: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο διαιτητής, Γιώργος Νικολάου, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

Ήταν ένα ματς χωρίς δυνατά φάουλ, ένταση και δύσκολες φάσεις, το οποίο κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο ρεφ και οι βοηθοί του να έχουν εύκολο έργο…

Άρης-Ερμής
Γηπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Σχόλιο: Δεν αρίστευσε ο Βασίλης Δημητρίου, αλλά είχε καλή παρουσία στο Τσίρειο, αν εξαιρέσουμε ένα σοβαρό λάθος που έκανε, όταν δεν υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ερμή, σε πάτημα του Κύπρου Χριστοφόρου στον Εμεγκάρα.

Γενικά τα πήγε καλά και στον πειθαρχικό τομέα και κουμάνταρε το παιχνίδι, μοιράζοντας επτά κίτρινες κάρτες, ενώ θα μπορούσε να δώσει ακόμα 2-3.

Πάντως, παρά το σοβαρό λάθος που έκανε, στο τέλος της ημέρας πέρασε απαρατήρητος και αυτό είναι που μετράει πάνω απ΄ όλα…

Ανόρθωση-ΑΕΛ
Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Διαιτητής: Χρήστος Νικολαΐδης

Σχόλιο: Το πιο δύσκολο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής, τόσο για τον διαιτητή όσο και για τους βοηθούς του, αφού είχε αρκετές δύσκολες φάσεις, ένταση, πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα, διαμαρτυρίες, τα πάντα όλα που θα έλεγε και ο Αλέφαντος…

Η Ανόρθωση διαμαρτυρήθηκε για τα τρία γκολ που πέτυχε και ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, όμως όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι, οι αποφάσεις των βοηθών ήταν σωστές (το ένα από τα τρία ήταν μεν οριακό, αλλά ο σκόρερ ήταν και πάλι σε θέση οφσάιντ), ενώ στο 28΄ υπήρχε παράβαση σε χέρι του Αϊρόσα, αλλά το τηλεοπτικό ριπλέι που είδαμε, δεν ξεκαθαρίζει αν έγινε εντός ή εκτός περιοχής.

Ακόμη, η «Κυρία» διαμαρτυρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Σιβού.

Γενικά, ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ντέρμπι ο Νικολαΐδης, εκνεύρισε τους παίκτες και των δύο ομάδων, κυρίως της Ανόρθωσης και του κόσμου της, κάνοντας αρκετά λάθη στο πειθαρχικό κομμάτι, όπου σε κάποιες περιπτώσεις έδειξε διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα.

Έδειξε ανοχή σε δυνατά μαρκαρίσματα τα οποία δεν τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, ενώ σε άλλα φάουλ που έγιναν, δεν σφύριξε καν την παράβαση.

Ήταν μεν ένα ζόρικο ματς για τον διαιτητή όπως εξελίχθηκε, όμως σίγουρα μπορούσε να είχε πολύ καλύτερη απόδοση…

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

ΑΕΚ-Πάφος
Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα
Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους

Σχόλιο: Αρκετά καλή η διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους στην «Αρένα», χωρίς το μεγάλο λάθος. Τον βοήθησε στο έργο του, το γεγονός πως δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις και έλεγξε το ματς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και στο πειθαρχικό κομμάτι έδειξε μία μικρή ελαστικότητα, αφού θα μπορούσε να βγάλει από το τσεπάκι του 1-2 επιπλέον κίτρινες, όμως σε γενικές γραμμές η παρουσία του κρίνεται θετική.

Δόξα Κατωκοπιάς-Ομόνοια
Γήπεδο: Μακάρειο
Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Σχόλιο: Έκανε λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο ο Κώστας Ψευδιώτης, αφού υπήρξαν κάποια δυνατά μαρκαρίσματα που δεν τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα και κάποια φάουλ που δεν δόθηκαν, όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, ούτε καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Η Δόξα ζήτησε πέναλτι στο 52΄ για ανατροπή του Λουίς Κάρλος από τον Χριστοδούλου, όταν ο νεαρός τερματοφύλακας της Ομόνοιας προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, η οποία όμως βρήκε τον παίκτη της Δόξας που κυνήγησε τη φάση και κατέληξε λίγο έξω απ΄ την εστία του, με τον Κάρλος να πέφτει στο έδαφος. Είδαμε τη φάση σε επανάληψη, αλλά δεν βγάλαμε συμπέρασμα για το αν υπήρχε ή όχι παράβαση…

Νέα Σαλαμίνα-Αλκή
Γήπεδο: «Da Noi – Αμμόχωστος / Επιστροφή»
Διαιτητής: Λεόντιος Τράττος

Σχόλιο: Καλή η διαιτησία του Λεόντιου Τράττου, σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά και την «έκρηξη» της «ερυθρόλευκης» εξέδρας μετά το δεύτερο γκολ της «Αθάνατης».

Κατάφερε να το κουμαντάρει ικανοποιητικά, χωρίς να κάνει αλόγιστη χρήση της κίτρινης κάρτας (μοίρασε μόνο τρεις) και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Απόλλων-Εθνικός Άχνας
Γήπεδο: Τσίρειο
Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου

Σχόλιο: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (το οποίο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Απόλλωνα) ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος είχε γενικά ένα εύκολο βράδυ.

Ήταν κοντά στις φάσεις και σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις του ήταν σωστός. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος και τα πήγε καλά και στο πειθαρχικό κομμάτι, βγάζοντας τρεις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Στη μοναδική δύσκολη φάση που του έτυχε στις καθυστερήσεις του Α΄ ημιχρόνου, σφύριξε σωστά (όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι) πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα σε χέρι του Αρέστη στην περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top