ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μαχητικό πνεύμα και το πάθος της την οδήγησαν στην κορυφή

Το μαχητικό πνεύμα και το πάθος της την οδήγησαν στην κορυφή

Ο Κύπρος Εγγλέζος και ο Πάνος Λάρκος βρέθηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», παρακολούθησαν την αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τη Νέα Σαλαμίνα και γράφουν για τα στοιχεία που οδήγησαν την «Κυρία» στην 8η εφετινή της νίκη και στην κορυφή.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τούμπας

Το συγκρότημα του Ρόνι Λέβι βρήκε αντίσταση από την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη σε ολόκληρο το 90λεπτό, όμως οι «μπλε» της Αμμοχώστου χωρίς να τα παράτησουν ούτε και ένα λεπτό και με τον κόσμο στο πλευρό τους, έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν έστω και δύσκολα το τρίποντο της επιτυχίας και στο τέλος δικαιώθηκαν με βάση και την εικόνα του παιχνιδιού.

Αγωνιστικά ο Ρόνι Λέβι ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1, όμως όσο περνούσε ο χρόνος και το γκολ δεν ερχόταν ο Ισραηλινός τεχνικός αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, με τον προπονητή της «Κυρίας» να ρίχνει στο παιχνίδι, στο 60ο λεπτό Σισέ διαφοροποιόντας και τον σχηματισμό της Ανόρθωσης σε 4-4-2.

Τα βρήκε «μπαστούνια»…

Η Ανόρθωση αν και ήταν κυρίαρχη σε ολόκληρο το ματς στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι εντούτοις τα βρήκε μπαστούνια… Μπροστά της είχε μια Νέα Σαλαμίνα η οποία αμύνθηκε με 11 ποδοσφαιριστές σε διπλή ζώνη άμυνας και κάθε μπαλιά που έβγαινε είτε από τον άξονα, είτε από τα «φτερά» σταματούσε πάνω στους αμυντικούς των «ερυθρολεύκων».

Της έλειπε η φαντασία

Είναι κάτι που το γράφουμε από την αρχή της σεζόν ότι από την φετινή Ανόρθωση αυτό που της λείπει είναι η φαντασία στο παιχνίδι της. Στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και με τον τρόπο που αγωνίστηκε η αντίπαλος της ήταν στοιχείο που της χρειαζότανε. Η ομάδα του Λέβι για να “σπάσει” την πολύ καλή άμυνα της Νέα Σαλαμίνας έπρεπε να βγάλει λίγη φαντασία εντός των τεσσάρων γραμμών. Στις δύο περιπτώσεις που η Ανόρθωση πήγε να το κάνει, βρέθηκαν οι Γκράσι και Καρώ και της «έκλεψαν» την μπουκιά από το στόμα.

Φάνηκε το κενό του Πράνιτς…

Το κενό του Κροάτη αμυντικού φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πράνιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος σε όλα όσα παιχνίδια αγωνίστηκε βοήθησε σημαντικά την «Κυρία», όχι μόνο στο αμυντικό αλλά και στο επιθετικό κομμάτι, αφού με τα ανεβάσματα του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες κάτι που έλειπε σήμερα στον Βαρωσιώτικο σύλλογο.

Αδυναμία στην επιθετική δεινότητα…

Το συγκρότημα του Ρόνι Λέβι έδειξε ότι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από την αντίπαλο της όμως της έλειπε το κάτι παραπάνω για να «σκοτώσει» το παιχνίδι και να το κάνει δικό της. Η ομάδα της Ανόρθωσης ξεκίνησε έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Αντρέ Άλβες, όμως σχεδόν σε ολόκληρο το ματς έδειξε να της λείπει η επιθετική δεινότητα (κυρίως του Βραζιλιάνου) και δεν μπορούσε να μετουσιώσει τις φάσεις που βρήκε και να φτάσει εύκολα στο γκολ.

Η «Κυρία» αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στους «ερυθρόλευκους» κατάφερε τελικά με την ψυχραιμία του αρχηγού της, τον Ζοάο Βίκτορ από τα έντεκα βήματα να πάρει το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, που την έφεραν ξανά στην κορυφή.

Η Ανόρθωση  πλέον καλείται να αφήσει πίσω της το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Αλκή Ορόκλινης στο οποίο θα παραταχθεί σίγουρα με δύο πολύ σημαντικές απουσίες αυτές του Γκάντσεφ και Ντουγκλάο.

Δείτε την ανάλυση του παιχνιδιού

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top