Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Δεν τίθεται θέμα» να λυθεί το Κυπριακό – «Είναι πολύ αργά για αυτό»

Το Κυπριακό, μαζί με τις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, ήταν τα θέματα που συζήτησε – μεταξύ άλλων – ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Λονδίνο, όπως ο ίδιος δήλωσε επιστρέφοντας από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Γιλντιρίμ είπε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Μπόρις Τζόνσον του είπε «ας αναβιώσουμε το Κυπριακό» και ο ίδιος του απάντησε «είναι πολύ αργά για αυτό. Του είπα ότι έγιναν λάθη στο Κυπριακό από την αρχή. Του είπα ότι έκαναν ανοίγματα προς τους Ε/κ ενώ έθεσαν εμπόδια προς τους Τ/κ. Αυτή είναι μια άδικη κατάσταση. Τι θα συζητήσουν; Είπαμε ‘πρώτα να άρουν τα εμπάργκο, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να καθίσουμε και να συζητήσουμε ως ίσοι εταίροι’. Διαφορετικά, δεν τίθεται θέμα αυτό το ζήτημα να λυθεί».

Και αυτό γιατί, όπως είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, η ε/κ πλευρά λέει ότι είναι κράτος και δεν έχει καμία ανάγκη και αν θέλουν (η τουρκική πλευρά) ας πάνε να συζητήσουν μαζί τους. «Είναι δυνατόν μια τέτοια λύση να συμβεί; Όχι δεν είναι», πρόσθεσε ο κ. Γιλντιρίμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE