Η εταιρεία Amazon θα καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ φόρους στο ιταλικό δημόσιο

Η εταιρεία Amazon θα καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ φόρους στο ιταλικό δημόσιο

Η εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Amazon πρόκειται να καταβάλει 100 εκατομμύρια ευρώ φόρους στο ιταλικό δημόσιο, μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης.

Πρόκειται για το ίδιο ποσό που της είχε ζητηθεί από την ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων, η οποία είχε βγάλει το συμπέρασμα ότι η Amazon προχώρησε σε ελλιπή φορολογική δήλωση, και είχε ζητήσει να της καταβληθούν, ακριβώς,100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται, ουσιαστικά, ότι η εταιρία διαθέτει μια μόνιμη οργανωτική δομή στην Ιταλία, αλλά ότι, στο παρελθόν, μετέθεσε τα κέρδη της στο Λουξεμβούργο, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο παρελθόν και η εταιρεία Apple συμφώνησε να καταβάλει στην ιταλική υπηρεσία φοροεισπράξεων 318 εκατομμύρια ευρώ, για φορολογικές οφειλές από το 2008 μέχρι το 2013. Η Google, τέλος, κατέβαλε 306 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό δημόσιο, για την φορολογική περίοδο από το 2002 μέχρι το 2015.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Θεσμών: Ζητά ολόκληρο το πόρισμα για το Videogate – Καλείται ο Ανδρέας Πασχαλίδης στην έκτακτη συνεδρία

Επιτροπή Θεσμών: Ζητά ολόκληρο το πόρισμα για το Videogate – Καλείται ο Ανδρέας Πασχαλίδης στην έκτακτη συνεδρία

Έκτακτη συνεδρία για την υπόθεση του Videogate και το πόρισμα του ποινικού ανακριτή Ανδρέα Πασχαλίδη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, με στόχο να εξετάσει το σύνολο της ανακριτικής διαδικασίας και τα συμπεράσματα της έρευνας, ενώ θα ζητηθεί και η κατάθεση ολόκληρου του πορίσματος στη Βουλή.

BEST OF TOTHEMAONLINE