Με ψευδή καταγγελία για βιασμό έστειλε στη φυλακή τον πατέρα της

Με ψευδή καταγγελία για βιασμό έστειλε στη φυλακή τον πατέρα της

Με ενδεχόμενο ψευδούς καταγγελίας βρίσκονται αντιμέτωπα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας «Ο Φιλελεύθερος» υπόθεση του 2010 επανέρχεται στην επιφάνεια μετά από απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε ως παράνομη την απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης με την οποία αρνήθηκαν αποφυλάκιση του καταδικασθέντος.

Η υπόθεση αφορά ένοχο από το Κακουργιοδικείο για βιασμό της θυγατέρας του. Στον ένοχο επιβλήθηκε ποινή 12 ετών το 2010, ενώ η θέση του ιδίου ήταν πάντα ότι η καταγγελία έγινε από την κόρη του εξαναγκασμένη από τον σύντροφό της ούτως ώστε να αναλάβει τον έλεγχο της επιχείρησης, ενώ ο πατέρας θα ήταν στη φυλακή.

Στις 30/10/2014, όμως, η θυγατέρα ανακάλεσε τον ισχυρισμό της για τον βιασμό, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι προέβη στην καταγγελία «λόγω πιέσεων και απειλών από τον τότε σύντροφό της», με τον οποίο σήμερα διέκοψε τον δεσμό τους.

Εξηγούσε δε ότι ο πατέρας της ουδέποτε την είχε βιάσει ή παρενοχλήσει σεξουαλικά καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Αντίγραφο της επιστολής είχε και το Συμβούλιο Αποφυλάκισης, το οποίο είχε και στοιχεία για τη θέληση του καταδικασθέντα να πάει σε μοναστήρι «γιατί μόνο εκεί θα βρει γαλήνη μετά που η πολιτεία του φέρθηκε άδικα και τον έκλεισε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος».

Το Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση και το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι αυτό έγινε εξαιτίας πλάνης. Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, «διαπιστώνεται ότι ο βασικός του ισχυρισμός προς υποστήριξη του αιτήματος για αποφυλάκιση ήταν ότι η θυγατέρα του ανακάλεσε τις εναντίον του κατηγορίες αποστέλλοντας σχετική επιστολή ημερομηνίας 30/10/2014 προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Συμβούλιο κατέληξε στο εύρημα ότι ο ισχυρισμός αυτός διερευνήθηκε από την Αστυνομία χωρίς να αποδειχθεί η αλήθεια του, λαμβάνοντας υπόψη την επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η οποία είχε κατατεθεί ως τεκμήριο κατά τη συνέντευξη. Η εν λόγω επιστολή, όμως, όπως ορθώς επισημαίνεται από τον αιτητή, είναι προγενέστερης ημερομηνίας (23/5/2014) από την ημερομηνία της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή. Συνακόλουθα φαίνεται ότι, ως προς το εν λόγω σημείο, το Συμβούλιο τελούσε υπό πλάνη, η οποία κρίνεται ως ουσιώδης, εφόσον έχει επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου, η οποία καθίσταται, για τον λόγο αυτό, παράνομη».

Άρα, το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως υποχρεώνεται από το Διοικητικό Δικαστήριο να επανεξετάσει την αίτηση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE