ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα έχασε όλα για ένα «τσιγάρο» - «Επιάσετε με με μιαν ψιλή τζιαι αφήκετε με άνεργο»

Τα έχασε όλα για ένα «τσιγάρο» - «Επιάσετε με με μιαν ψιλή τζιαι αφήκετε με άνεργο»

Εντύπωση προκαλεί υπόθεση η οποία απασχόλησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και αφορά 30χρονο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σόφης Ορφανίδου («Πολίτης») τρεις αστυνομικοί που διενεργούσαν έλεγχο στη λεωφόρο Καλλιπόλεως στις 9:30 το πρωί της 9ης Φεβρουαρίου 2017 δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον 30χρονο κατηγορούμενο.

Ο 30χρονος πλησίασε τον έναν εξ αυτών λέγοντας «εν’ καλά έτσι που έκαμες, ρε;». «Εκαταστρέψετε μου τη ζωή, επιάσετε με με μιαν ψιλή τζιαι αφήκετε με άνεργο, εν εμπορούσετε να την πετάξετε; Μπράβο ρε, επιάσετε το νησιάνι».

Το αποτέλεσμα ήταν να του περάσουν χειροπέδες, κάτι που τον εξόργισε περισσότερο και τον έκανε να τους επιτεθεί και σωματικά. Μετά την απολογία του, ο 30χρονος διώχθηκε για επίθεση προκαλούσα πραγματική σωματική βλάβη, καθώς και αντίσταση σε όργανο τήρησης της τάξης, της δημόσιας εξύβρισης, της απειλής και της ανησυχίας.

Στο δικαστήριο και στη διάρκεια αγόρευσης για μετριασμό της ποινής αναφέρθηκε ότι από το 2014 που τέλειωσε τις σπουδές του ως μηχανικός αεροπλάνων δεν βρήκε εργασία στον τομέα του, ενώ η κρίση έπληξε την οικογένειά του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο 30χρονος προσλήφθηκε στην Εθνική Φρουρά αλλά τρεις μήνες μετά τον συνέλαβαν με ένα τσιγάρο κάνναβη (0,02 γρ.) και τον έδιωξαν, χάνοντας μαζί την υπόληψη και το εργασιακό του μέλλον.

Για αυτή την υπόθεση δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πρόστιμο, ενώ για την επίθεση στους αστυνομικούς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών.

Η δικαστής, όμως, κατανοώντας την κατάσταση, εφόσον ο 30χρονος τελούσε υπό ψυχολογική πίεση ανέστειλε την ποινή για τρία χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top