ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Οι αποφάσεις του τελευταίου υπουργικού Συμβουλίου

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Οι αποφάσεις του τελευταίου υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, της τελευταίας συνεδρίας του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, την εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και αδειών ασθενείας για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου, με αυτές που ισχύουν για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει των περί Δημοσίας Υπηρεσίας χορήγησης αδειών Νόμων και Κανονισμών. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ειδικούς αστυνομικούς.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη σύσταση και λειτουργία εντός τριών μηνών Πολυθεματικής Ομάδας Αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών με απώλεια ακοής από τη μέρα της γέννησης τους μέχρι και τριών ετών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες, στη βάση της αρχής της καθολικότητας και της δωρεάν κάλυψης για τα ανιχνευτικά προγράμματα σε παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας θα προωθήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την οικονομική κάλυψη των επηρεαζόμενων παιδιών για την περαιτέρω κλινική αξιολόγηση, διάγνωση και επιβεβαίωση της διάγνωσης και που θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη λειτουργίας της πολυθεματικής ομάδας.

Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ σημαντικό, ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπίζεται γρήγορα και έγκαιρα και να μην ανακαλύπτεται στην πορεία κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών και να δημιουργούνται και μαθησιακά προβλήματα».

Σε ερώτηση για την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν τα απερχόμενα με τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της τακτικής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τακτικής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε όλους τους Υπουργούς για μια επιτυχή πενταετία, λέγοντας ότι δεν δημιουργήθηκε ανάγκη ανασχηματισμού όλο αυτό το διάστημα, διότι θεωρούσε πως η πορεία όλων ανεξαιρέτως ήταν επιτυχημένη.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση που ακολούθησε ανάμεσα στα παλιά και τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επανέλαβε τις ευχαριστίες του προς τους Υπουργούς που αποχωρούν, καλωσόρισε τους νέους και είπε ότι ο πήχης έχει τεθεί πάρα πολύ ψηλά και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη δική τους προσπάθεια.

Τους είπε ακόμη ότι είναι στη διάθεση τους καθημερινά για την αντιμετώπιση προβλημάτων και για συζήτηση πρωτοβουλιών, αλλά και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστούν στα νέα τους καθήκοντα. Ζήτησε την ίδια άψογη συνεργασία που υπήρχε και με το απερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ήταν μια πενταετία πάρα πολύ δύσκολη, με πολλές προκλήσεις και εκείνο που τη χαρακτήριζε –και το επικρότησε και ο λαός στις Προεδρικές Εκλογές- ήταν η αγαστή, αδελφική συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών της νέας Κυβέρνησης».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top