ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ -ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ: Το γράμμα που ζητούσε επίμονα ο 41χρονος συλληφθείς

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ -ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ: Το γράμμα που ζητούσε επίμονα ο 41χρονος συλληφθείς

Οι δύο δεσμοφύλακες, έδωσαν τους δικούς τους ισχυρισμούς σχετικά με την υπόθεση εμπρησμού των οχημάτων τους.

Ισχυρίστηκαν ότι η μοναδική υποψία που μπορούν να εκφράσουν, είναι εναντίον του 41χρονου κατάδικου που συνελήφθη την Τετάρτη (14/3) λόγω συγκεκριμένων περιστατικών.

Ο 41χρονος Ελληνοκύπριος κατάδικος (Α.Χ.) που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (14/03), σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού στα οχήματα δεσμοφυλάκων των Κεντρικών Φυλακών, οδηγήθηκε την Πέμπτη (15/3) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου εξασφαλίστηκε η οκταήμερη προσωποκράτηση του.

Το διάταγμα προσωποκράτησης του 41χρονου συνεπάγεται με την απομάκρυνσή του από τις Κεντρικές Φυλακές και μεταφορά του σε κρατητήρια Αστυνομικού Σταθμού.

Ο 41χρονος κατάδικος, ο οποίος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός στην υπόθεση εμπρησμού των οχημάτων των δύο δεσμοφυλάκων, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Η πλευρά του ζεύγους των δεσμοφυλάκων ανάφερε στο δικαστήριο ότι η μόνη υποψία που μπορεί να εκφράσει είναι εναντίον του 41χρονου υπόπτου, διότι, όπως είχε αναφέρει τo ΤhemaOnline σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος φέρεται να απείλησε τον έναν δεσμοφύλακα, όταν ο τελευταίος σε έρευνα που έγινε στο κελί του κατάδικου εντόπισε αυτοσχέδιο επιθετικό όργανο, μια οδοντόβουρτσα  δηλαδή που είχε πάνω της λεπίδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Πολίτη’, την Παρασκευή (16/3), στο κελί του κατάδικου, βρέθηκε και μια ράβδος στην οποία ήταν δεμένο ένα αιχμηρό κόκκαλο. Επίσης, βρέθηκε και ένα χειρόγραφο γράμμα. Όλα ήταν τοποθετημένα σε σακούλι.

Για τα δύο αιχμηρά αντικείμενα ανέλαβε την ευθύνη ο συγκάτοικος του υπόπτου στο κελί, ενώ για το γράμμα ο 41χρονος δήλωσε πως ήταν δικό του και ζητούσε επίμονα να του επιστραφεί.

Επίσης, στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρεται ότι ο 41χρονος την ημέρα που εντοπίστηκαν τα αντικείμενα, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αρνήθηκε ωστόσο να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Εκτός από την πρώτη μαρτυρία, την οποία ανέφερε και το ThemaOnline σε προηγούμενο δημοσίευμα ότι ο ύποπτος θα ‘κανόνιζε τον δεσμοφύλακα’, υπήρξε και δεύτερη που προέρχεται από άλλο κατάδικο και μεταφέρθηκε στην γυναίκα δεσμοφύλακα.

Σύμφωνα με την δεύτερη μαρτυρία, ο 41χρονος φέρεται να απείλησε ότι θα έβαζε βόμβα στον σύντροφό της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top