ΚΥΠΡΟΣ: Επιβλήθηκε ποινή σε πρώην Β. Εισαγγελέα για τροχαίες παραβάσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Επιβλήθηκε ποινή σε πρώην Β. Εισαγγελέα για τροχαίες παραβάσεις

Καταδικάστηκε για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ο πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην βοηθός Εισαγγελέας, Λουκής Λουκαϊδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Φιλελεύθερου’, ο κ. Λουκαΐδης, υποστήριξε ότι καταδικάστηκε ερήμην του, έτσι άσκησε έφεση για την υπόθεση, αφού θεωρούσε ότι η δίκη στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε ολοκληρωθεί και υπέδειξε ότι ανέμενε ενημέρωση πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος, αλλά το Ανώτατο δεν δέχθηκε την επιχειρηματολογία του.

Ο κ. Λουκαΐδης, είχε καταγγελθεί επειδή οδηγούσε στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, με ταχύτητα 83χιλ. αντί 65 που είναι το όριο.

Το Πρωτόδικο Δικαστήριο επέβαλε στον πρώην βοηθό Εισαγγελέα 200 ευρώ πρόστιμο και δύο βαθμούς ποινής. Ο κ. Λουκαΐδης είχε ζητήσει από το Ανώτατο να εκδώσει διάταγμα, με το οποίο να το παραχωρείται παράταση για να καταχωρίσει ποινική έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού, ωστόσο παρά την εντύπωση που είχε πως θα εξεταζόταν η θέση και ότι θα τον ενημέρωναν, τελικά του επιβλήθηκε η ποινή.

Στα πρακτικά, διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι η υπόθεση ορίστηκε στις 22/5/17 και αν δεν εμφανιζόταν, ενδέχετο να προχωρήσει η υπόθεση και με την απουσία του.

Στις 7 Ιουλίου 2017, ο κ. Λουκαϊδης ενημερώθηκε ότι Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ. Και παρά τις όποιες προσπάθειές του για να ασκήσει έφεση, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE