ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επιβλήθηκε ποινή σε πρώην Β. Εισαγγελέα για τροχαίες παραβάσεις

ΚΥΠΡΟΣ: Επιβλήθηκε ποινή σε πρώην Β. Εισαγγελέα για τροχαίες παραβάσεις

Καταδικάστηκε για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ο πρώην δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρώην βοηθός Εισαγγελέας, Λουκής Λουκαϊδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Φιλελεύθερου’, ο κ. Λουκαΐδης, υποστήριξε ότι καταδικάστηκε ερήμην του, έτσι άσκησε έφεση για την υπόθεση, αφού θεωρούσε ότι η δίκη στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε ολοκληρωθεί και υπέδειξε ότι ανέμενε ενημέρωση πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος, αλλά το Ανώτατο δεν δέχθηκε την επιχειρηματολογία του.

Ο κ. Λουκαΐδης, είχε καταγγελθεί επειδή οδηγούσε στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, με ταχύτητα 83χιλ. αντί 65 που είναι το όριο.

Το Πρωτόδικο Δικαστήριο επέβαλε στον πρώην βοηθό Εισαγγελέα 200 ευρώ πρόστιμο και δύο βαθμούς ποινής. Ο κ. Λουκαΐδης είχε ζητήσει από το Ανώτατο να εκδώσει διάταγμα, με το οποίο να το παραχωρείται παράταση για να καταχωρίσει ποινική έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού, ωστόσο παρά την εντύπωση που είχε πως θα εξεταζόταν η θέση και ότι θα τον ενημέρωναν, τελικά του επιβλήθηκε η ποινή.

Στα πρακτικά, διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι η υπόθεση ορίστηκε στις 22/5/17 και αν δεν εμφανιζόταν, ενδέχετο να προχωρήσει η υπόθεση και με την απουσία του.

Στις 7 Ιουλίου 2017, ο κ. Λουκαϊδης ενημερώθηκε ότι Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ. Και παρά τις όποιες προσπάθειές του για να ασκήσει έφεση, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top