ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Φονική πυρκαγιά σε αρχηγείο αστυνομίας

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Φονική πυρκαγιά σε αρχηγείο αστυνομίας

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι -66 άνδρες και 2 γυναίκες- έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας.

Αυτό γνωστοποίησε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ μέσω Twitter, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο περί εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς (...) για να εξακριβώσουν τι συνέβη», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ "Παράθυρο στην Ελευθερία", η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων κατόπιν μιας απόπειρας απόδρασης.

Ο Κάρλος Νιέτο, διευθυντής της οργάνωσης, μίλησε για ακόμη και 78 νεκρούς. Ορισμένοι άνθρωποι «κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Παράθυρο στην Ελευθερία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα κι απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα, κατά την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν «δύο γυναίκες που επισκέπτονταν κρατούμενους», διευκρίνισε ο Νιέτο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

news247.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE