ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυβ. Εκπρόσωπος: Κόμμα δημιουργεί κλίμα ανησυχίας σε σχέση με το Συνεργατισμό

Κυβ. Εκπρόσωπος: Κόμμα δημιουργεί κλίμα ανησυχίας σε σχέση με το Συνεργατισμό

Όταν ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν κεφάλαια στο Συνεργατισμό, είναι παράδοξο και εξαιρετικά ανησυχητικό ότι συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα ως παραφωνία στην ομογνωμία που σημειώθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενσπείρει τώρα αμφιβολίες και δημιουργεί κλίμα ανησυχίας, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «έστω και τώρα να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους».


 
Ταυτόχρονα, ο κ. Προδρόμου, ο οποίος μιλούσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στο Προεδρικό, τόνισε ότι «είναι δεδομένη η απόφαση της Κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία διασφαλίζει το μέλλον του Συνεργατισμού» και πρόσθεσε ότι «οι καταθέτες δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ούτε και πρέπει να παρασύρονται από ανεύθυνες φήμες και διαδόσεις».

«Η Κυβέρνηση είναι σε θέση να εγγυηθεί έμπρακτα την ασφαλή πορεία των πραγμάτων», υπογράμμισε.
 
Ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι "η πιο ισχυρή απόδειξη ότι ο Συνεργατισμός προχωρά με σωστά βήματα είναι η εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος", υπογραμμίζοντας ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε χθες για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα από ξένους και ντόπιους επενδυτές αποτελεί την πλέον ισχυρή ένδειξη για την προοπτική του Συνεργατισμού.
 
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «μια εκστρατεία ψιθύρου – που δυστυχώς φαίνεται να είναι οργανωμένη – και ανεύθυνες διαδόσεις που προκαλούν την αδικαιολόγητη εκροή καταθέσεων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την όλη προσπάθεια».  
 
«Δυστυχώς, αυτή την εκστρατεία συνδράμουν και πολιτικές δυνάμεις, μη συνειδητοποιώντας τη ζημιά που προκαλούν ή και επιδιώκοντας να αποκομίσουν πολιτικό όφελος και να μιλούν για δικαίωση τους ανεξάρτητα από τη ζημιά και το κόστος που μπορεί να προκαλέσουν στην οικονομία και την κοινωνία», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Κληθείς να σχολιάσει πρωινή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αναφέρθηκε σε κίνηση του κράτους που θα είναι ουσιαστική και συμβολική για να διασφαλίσει καταθέτες, εργαζόμενους και πελάτες, ο κ. Προδρόμου επανέλαβε ότι «η Κυβέρνηση είναι σε θέση έμπρακτα να εξασφαλίσει τις καταθέσεις και να φροντίσει ούτως ώστε να υπάρξει ασφαλής πορεία των πραγμάτων» και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνηση έχει τις αποφάσεις της».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top