ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚάρα για… φίλημα ήταν αυτή του ντέρμπι του ΟΑΚΑ – Τι έγινε και στα άλλα τρία παιχνίδια

ΑΕΚάρα για… φίλημα ήταν αυτή του ντέρμπι του ΟΑΚΑ – Τι έγινε και στα άλλα τρία παιχνίδια

Τέσσερις βαθμούς στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της στη Super League χρειάζεται η ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το 1994. Η Ένωση πήρε εύκολα το αθηναϊκό ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής, καθώς επιβλήθηκε 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Έτσι, βρίσκεται στο +8 από τον ΠΑΟΚ και στο +9 από τον Ολυμπιακό.

Δύο γκολ πέτυχε ο Αραούχο, στο 30΄ και στο 68΄, κι ένα ο Γκάλο στο 52΄. Οι «πράσινοι» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 34΄, λόγω αποβολής του Ινσούα.

Μπήκε πιο δυνατά ο ΠΑΟ
Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Παναθηναϊκό, με τον Λουντ να σουτάρει με το αριστερό στο 5’, δίχως να ανησυχήσει όμως τον Μπάρκα. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κουλιμπαλί ξεπέρασε τον Χουλτ, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΚ αντέδρασε αστραπιαία διώχνοντας σε κόρνερ με το αριστερό χέρι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Αραούχο στο 13’ και τον Μπακασέτα να σουτάρει ψηλά στο 25’. Στο επόμενο λεπτό Χουλτ και Κουλιμπαλί συγκρούστηκαν στον αέρα, με τον Σουηδό μπακ να γεμίζει αίματα, αλλά να συνεχίζει κανονικά το παιχνίδι έστω και με επίδεσμο.

Κόντρα στη ροή το 1-0 της ΑΕΚ
Και στο ημίωρο, ήρθε το 1-0 με ένα υπέροχο γκολ, προϊόν της ποιότητας του Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός κατέβασε την μπάλα με το στήθος, άφησε πίσω τον Ινσούα και με αριστερό σουτ νίκησε τον Βλαχοδήμο!

Με δέκα ο Παναθηναϊκός
Η αποβολή του Ινσούα στο 34’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον σκόρερ, έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των «πρασίνων». Ο Ουζουνίδης δεν έκανε αλλαγή, αλλά γύρισε τον Κουρμπέλη στα στόπερ.

Ένα «αεροπλανικό» του Δώνη στο 44’, που δεν βρήκε στόχο, κι ένα σουτ του Σιμόες στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ήταν το «κύκνειο άσμα» του πρώτου μέρους.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το β’ μέρος, με την ΑΕΚ να «χτυπάει» ξανά στο 52’. Μπακασέτας και Χουλτ συνδυάστηκαν από τα αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή κι ο επερχόμενος Ροντρίγκο Γκάλο έκανε με πλασέ το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βράνιες, σε προσπάθεια του Βόσνιου να κάνει κοντρόλ, αλλά ο διαιτητής Θάνος το θεώρησε ακούσιο. Η απίθανη ατομική ενέργεια του Χριστοδουλόπουλου στο 58’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου, με τους παίκτες του Χιμένεθ να αγωνίζονται πια απελευθερωμένα.

Με την υπογραφή του Αραούχο
Διπλή προσπάθεια του Μπακασέτα στο 67’ απέκρουσε πρώτα ο Βλαχοδήμος και μετά ο Κολοβέτσιος, αλλά από το κόρνερ που ακολούθησε ο Αραούχο έκανε το 3-0. Η κεφαλιά του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επέστρεψε στον Αργεντινό που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα!

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε με τον Μπακασέτα στο 78’, με την μπάλα να βρίσκει τη ρίζα της δεξιάς δοκού και να πέφτει στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, ενώ στην άλλη εστία το φαλτσαριστό του Μυστακίδη πέρασε εκτός εστίας, με το 3-0 να μένει μέχρι τέλους.

Πλέον, η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμη τέσσερις βαθμούς για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάλλον χάνει οριστικά το «τρένο» της πέμπτης θέσης, πέραν φυσικά των πολλών οικονομικών προβλημάτων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος Δ. (ΕΠΣ Γρεβενών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 60’ Βράνιες – 10’ Κουρμπέλης, 12’ Ινσούα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 34’ Ινσούα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (76’ Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63’ Μασούντ), Αραούχο (84’ Γιακουμάκης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (73’ Οικονόμου), Τζανδάρης, Μουνιέ (61’ Λουτσιάνο), Λουντ, Δώνης (73’ Μυστακίδης).

Ισόπαλο με 0-0 έληξε το ματς της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και στη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Το αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν το σημερινό αντίπαλό τους και να βρεθούν εκείνοι στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ανήκε στους «κυανέρυθρους», που πίεσαν πολύ τους Ακρίτες, δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνά τους και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Στο 7΄ η κεφαλιά του Μπανανά ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς σε μεγάλη απόκρουση στη δεξιά γωνία του, για να πάρει το ριμπάουντ ο Σταυρόπουλος, που όμως δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαγεωργίου συνεργάστηκε με τον Μασούρα, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση για σουτ, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Προϊόντος του χρόνου η πίεση των γηπεδούχων εξασθένησε και η Ξάνθη βρήκε την ευκαιρία να ισορροπήσει και να προσπαθήσει να βγει μπροστά, χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Κακός ρυθμός και… 0-0
Στο β΄ μέρος, ωστόσο, οι ελπίδες για συνέχεια στο καλό θέαμα διαψεύστηκαν. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, μαζί και η ποιότητα, κλασικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν κι έτσι, απολύτως φυσιολογικά, το 0-0 αποτύπωσε χαρακτηριστικά την εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο 45λεπτο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Παπαπέτρου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταυρόπουλος – Μπαξεβανίδης, Κάστρο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85΄ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81΄ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70΄ Γεσίλ), Ντουρμισάι.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90΄ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58΄ Κάστρο), Γέντρισεκ (70΄ Λουσέρο).

Η Κέρκυρα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Λαμία, σε αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Super League, και σε συνδυασμό με τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της ΑΕΛ (3-0), βρίσκεται πλέον στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «Φαίακες» έχουν 21 βαθμούς έναντι 22 της «ελαφράς ταξιαρχίας», που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε στους 25 και συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

Ο Πίτι απείλησε δύο φορές την εστία των γηπεδούχων στο ξεκίνημα του αγώνα, πρώτα στο 12΄ με φάουλ που απέκρουσε δύσκολα ο Γιαννακόπουλος και ξανά στο 16΄, όταν το σουτ του Ισπανού βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ. Η Κέρκυρα είχε την καλή της στιγμή στο 24΄ με φάουλ του Ρόλε που έδιωξε με υπερένταση ο Παπαδόπουλος, αλλά αυτή έμελλε να είναι η τελευταία αξιόλογη φάση ενός κάκιστου πρώτου ημιχρόνου. Η Λαμία έμοιαζε ικανοποιημένη με την προοπτική της ισοπαλίας και δεν ρίσκαρε, ενώ οι «Φαίακες» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

Σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το πέτυχαν, στο 59΄, ο Επστάιν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ο Τουράμ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ σε (σχεδόν) ανυπεράσπιστη εστία. Ο Παπαδόπουλος κράτησε το «μηδέν» και στο δύσκολο σουτ του Επστάιν στο 74΄, ο Σιόντης αστόχησε από καλή θέση στο 85΄ και το 0-0 έμεινε ως το τέλος, ρίχνοντας την Κέρκυρα στη 15η θέση, ενώ η Λαμία διατηρείται σε απόσταση σχετική ασφαλείας (τέσσερις βαθμοί) από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Να σημειωθεί ότι στο 90΄ τραυματίστηκε ο Μπουλούλης σε μία εναέρια σύγκρουση με τον Ασίγκμπα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα (είχε αιμορραγία στο κεφάλι) και η Λαμία έπαιξε στις καθυστερήσεις με δέκα παίκτες, αφού ο Μπάμπης Τεννές είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Μπαλάφας, Κρητικός – Ασίγκμπα, Παπαδόπουλος, Μπεν Τζεμιά

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78΄ Μυτίδης), Τουράμ (83΄ Αρτυματάς), Παμλίδης (28΄ Ζορμπάς), Σιόντης, Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν, Γρομητσάρης

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (78΄ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Μπούντνικ (86΄ Αντρονικ), Τσούκαλος (62΄ Βάντερσον), Ασίγκμπα

Σημαντικό βήμα για την παραμονή στη Super League έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη, για την 26η αγωνιστική. Ο Κονέ άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό και δύο γκολ του Αλμπάνη (66΄ και 72΄) «σφράγισαν» τη νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας», που εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία της Κέρκυρας με τη Λαμία και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο (παίζει τη Μεγάλη Τετάρτη με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Από την άλλη, η θεσσαλική ομάδα έμεινε στους 26 βαθμούς και αρχίζει να… αγχώνεται, αφού η διαφορά της από τη 15η θέση είναι πέντε βαθμοί.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησαν, στο 11ο λεπτό. Ο Αλμπάνης με πολύ ωραία ενέργεια έδωσε… μισό γκολ στον Ελμπάζ, ο Ισραηλινός «σημάδεψε» από πολύ κοντά το δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Κονέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά το 20λεπτο η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε προϋποθέσεις για την ισοφάριση, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε τα σουτ του Κρίζμαν (23΄) και του Μιλοσάβλιεβιτς (32΄).

Ο Απόλλων κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλούς να χάνουν μεγάλη τριπλή ευκαιρία στο 42΄: ο Μασούρας από κοντά νικήθηκε από τον Χουάντερσον, ο Κρίζμαν σούταρε αλλά ο Κοντοές έδιωξε με προβολή προ της γραμμής και η μπάλα κατέληξε ξανά στον Μασούρα, ο οποίος από πολύ πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Με τον Σωτήρη Αντωνίου να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγώνα τον Ναζλίδη αντί του Λαγού, η Λάρισα έχασε άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 48΄ με τον Ντέλετιτς, όμως και πάλι ο Χουάντερσον έσωσε τον Απόλλωνα. Ομως, ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία» αυτή που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 66΄ και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Αλμπάνης κατέβασε ωραία τη μπάλα αλλά ουσιαστικά έκανε «τσαφ» στο σουτ, όμως προς γενική έκπληξη η μπάλα… τσουλώντας πέρασε από τον Μπόζοβιτς και κάτω από τα πόδια του Φατιόν, που είχε καλύψει τη γραμμή, και κατέληξε στα δίχτυα. Εξι λεπτά αργότερα (72΄), ο Αλμπάνης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Απόλλωνα, που ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του στη Super League.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Κύργιας, Ναδάλες, Ζησόπουλος – Φατιόν, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς, Μόρας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (64΄ Χουάρες), Τσουκαλάς, Ναδάλες, Κονέ, Ζησόπουλος, Αλμπάνης (88΄ Ανιέτε), Ελμπάζ (74΄ Καστιγέχος), Παπάζογλου, Στάθης

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63΄ Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46΄ Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (78΄ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς

Πηγή: www.in.gr

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top