Γιόρτασαν την Ανάσταση με... μολότοφ - VIDEO

Γιόρτασαν την Ανάσταση με... μολότοφ - VIDEO

Μία παράδοση που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, τήρησαν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου, την Ανάσταση.

Μετέτρεψαν την νύxτα σε μέρα και με μολότοφ, εκρήξεις και φωτιές, έκαναν τους δρόμους, έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, να μοιάζουν με «εμπόλεμη ζώνη».

Με το που ακούστηκε το Χριστός Ανέστη και άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες... τα βεγγαλικά και οι μολότοφ «έδιναν και έπαιρναν» στον κεντρικό δρόμο.

Κάτοικοι του Νέου Κόσμου και πολίτες από άλλες περιοχές που γνωρίζουν αυτό το μοναδικό έθιμο, συγκεντρώθηκαν σ' ένα ψηλό σημείο σε απόσταση ασφαλείας, προκειμένου να απολαύσουν το θέαμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις των ΜΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=Nt3oH6OCSpo

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE