ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: 'Θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα της συνάντησης με Αναστασιάδη'

Ακιντζί: 'Θα ανακοινώσω τα αποτελέσματα της συνάντησης με Αναστασιάδη'

Με «ειλικρίνεια» - όπως δήλωσε - θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στις 16 Απριλίου ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, όπως ο ίδιος είπε σε ομιλία του σε φεστιβάλ στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος.
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Κίπρις Σον Ντακικά», ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε στην ανάγκη για επικράτηση της ειρήνης και της συνεργασίας στο νησί και στην περιοχή γενικά, λέγοντας παράλληλα ότι πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή στο θέμα της ενέργειας και της ασφάλειας.
 
«Αυτό είναι εφικτό, φτάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει την απαραίτητη θέληση και να αποδεχτούν μια συμφωνία στην οποία να συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιώματα μας» είπε.
 
Αναφερόμενος στη συνάντηση της 16ης Απριλίου με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είπε ότι, μετά τη συνάντηση θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στους Τ/κ με ειλικρίνεια.
 
«Μπορούμε να δούμε το μέλλον της Κύπρου και της περιοχής και την ασφάλεια από το ίδιο παράθυρο;» διερωτήθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει κοινός στόχος και κοινό όραμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 
Συνεχίζοντας είπε ότι, εδώ και τρία χρόνια συζητήθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών πολλές λεπτομέρειες (που αφορούν στη λύση του Κυπριακού), σε πολλά θέματα υπήρξε συμφωνία ενώ σε άλλα όχι, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση για άλλα 50 χρόνια.
 
Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε και στις συνομιλίες στην Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει επιδείξει καλή θέληση και «στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν χρειάζεται να επιρρίπτουμε ευθύνες".
 
Ανέφερε ακόμα ότι, από τη στιγμή που Ε/κ και Τ/κ ζουν στο νησί «οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική σχέση. Η ειρήνη και η συνεργασία έχει να προσφέρει πολλά, στους Ε/κ, στους Τ/κ, στην Ελλάδα και στην Τουρκία αλλά και στις χώρες της περιοχής».
 
«Ο πόλεμος και η δημιουργία εντάσεων το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι πόνο και δάκρυα. Αυτά τα ζήσαμε στο παρελθόν και δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε» είπε ο κ. Ακιντζί, προσθέτοντας «δεν είναι αρκετό μόνο η τ/κ πλευρά να θέλει την ειρήνη» και ότι χρειάζεται και οι δύο κοινότητες να έχουν ένα κοινό όραμα και να επιθυμούν την ειρήνη και τη συνεργασία.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top