ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση o 47χρονος Τούρκος για το ξυλοδαρμό αστυνομικού

Υπό κράτηση o 47χρονος Τούρκος για το ξυλοδαρμό αστυνομικού

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη την Τρίτη (10/04) 47χρονος από την Τουρκία, στη σύλληψη του οποίου προχώρησε η Αστυνομία, για υπόθεση επίθεσης εναντίον Αστυνομικού, αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψη, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της ημέρας, παράνομη κατοχής περιουσίας και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 9 Απριλίου του 2018 στην Πάφο.

Το Δικαστήριο διέταξε την 3ήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφέροντας πως τυχόν απόλυση του 47χρονου τυχόν να επηρεάσει δυσμενώς το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας με ενδεχόμενο επηρεασμό μαρτύρων και καταστροφή τεκμηρίων τα οποία αναζητούνται, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να διαφύγει σε περιοχές μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζει.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, Λοχία Κώστα Κλεόπα, την 9η Απριλίου του 2018 στις 11:00 δόθηκε πληροφορία μέσω ασυρμάτου από τον αξιωματικό υπηρεσίας του ΚΕΜ Πάφου ότι σε αγροτική περιοχή με πυκνή βλάστηση από ευκαλύπτους κοντά στην θάλασσα στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων πλησίον σχολείου, θεάθηκε ύποπτο πρόσωπο, φορώντας κουκούλα να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Αμέσως περίπολο της ΑΔΕ Πάφου μετέβηκε στην περιοχή όπου και συνάντησαν το πρόσωπο που έδωσε την πληροφορία στην Αστυνομία και τους υπόδειξε το σημείο που θεάθηκε το ύποπτο πρόσωπο.

Ενώ το περίπολο της Αστυνομίας ερευνούσε την γύρω περιοχή είδε όχημα χρώματος κόκκινου να οδηγείται σε χωματόδρομο από νεαρό άντρα. Έκαμαν σήμα στον οδηγό του πιο πάνω οχήματος να σταματήσει αφού τους δημιουργήθηκε η εύλογη υποψία ότι πιθανό να ήταν ύποπτος. 

Ο κ. Κλεόπα ανέφερε στο Δικαστήριο πως ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε το περίπολο της Αστυνομίας σταμάτησε το όχημα και αφού εξήλθε απ’ αυτό τράπηκε σε φυγή. Τα μέλη της ΑΔΕ Πάφου του φώναξαν τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα χωρίς ωστόσο αυτός να υπακούσει στις οδηγίες τους. Ακολούθως ένας αστυνομικός από το περίπολο τον καταδίωξε τρέχοντας για περίπου 400 μέτρα δια μέσου πυκνής βλάστησης και δέντρων σε δύσβατη και ανώμαλη χωμάτινη περιοχή όπου κατάφερε και εισήλθε προς τον κύριο δρόμο πίσω από το σχολείο.

Στη σκηνή έφτασε και  δεύτερο περίπολο, το οποίο εντόπισε τον ύποπτο ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να εισέλθει σε παρακείμενες οικίες αλλά κατάφεραν να τον περιορίσουν. Ο ύποπτος ωστόσο φέρεται να αντιστάθηκε στη σύλληψη του και να ήταν επιθετικός έναντι των αστυνομικών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του εντόπισαν στο καπό του οχήματος κάτω από το χαλί κόκκινο υφασμάτινο σακουλάκι (θήκη γυαλιών) το οποίο περιείχε 21 αντικείμενα ανάμεσα στα οποία  αλυσίδες χρυσές, δαχτυλίδια χρυσά, σκουλαρίκια, φυλακτά, μενταγιόν, σταυρούς, και άλλα.

Σε ερώτηση σε ποιόν ανήκουν τα πιο πάνω αντικείμενα ο 47χρονος είπε στην αδερφή του. Στην συνέχεια εντοπίστηκαν σε θήκη της δεξιάς μπροστινής πόρτας εργαλεία.

Το μέλος της ΑΔΕ Πάφου που μετείχε στην σύλληψη του 47χρονου λόγω έντονων πόνων στο χέρι επισκέφτηκε τις Α Βοήθειες του ΓΝ Πάφου και αφού εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό διαπιστώθηκε ότι έφερε ρωγμώδες κάταγμα παραμέσου δακτύλου αριστερής άκρας χειρός. Αφού έτυχε ιατρικής περίθαλψης ακολούθως πήρε εξιτήριο.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμη πως οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 2 καταθέσεις και για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμα 20 καταθέσεις.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρθηκε θα ληφθεί ανακριτική κατάθεση από τον ύποπτο με τη βοήθεια διερμηνέα και θα γίνει έρευνα στην κατοικία όπου διαμένει.

Καταθέσεις θα ληφθούν από το οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου όλες με τη βοήθεια διερμηνέα κάτι που καθιστά το έργο της Αστυνομίας δύσκολο και χρονοβόρο όπως αναφέρθηκε.

Επιπρόσθετα θα γίνουν έρευνες σε χρυσοχοεία που ασχολούνται με αγοραπωλησία χρυσού σε όλες τις επαρχίες λόγω του ότι ο ύποπτος καταζητείται από όλες σχεδόν τις επαρχίες με δικαστικά εντάλματα σύλληψης για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Θα κληθούν ακόμη στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου παραπονούμενοι σχετικά με πρόσφατες διαπραχθείσες υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών.     

ΑΠΟ ΚΥΠΕ                    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top