Έλλειμμα 1,1 δισ. στο κυπριακό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Έλλειμμα 1,1 δισ. στο κυπριακό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Η Κύπρος παρουσίασε έλλειμμα - €1,1 δις, σε σύγκριση με έλλειμμα - €0,4 δις το τρίτο τρίμηνο και - €0,9 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος ετήσιος ρυθμός αύξησης του ισοζυγίου πληρωμών της ΕΕ28, κατέγραψε πλεόνασμα ύψους €63,5 δις (1,6% του ΑΕΠ) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, από πλεόνασμα €67,4 δις (1,8% του ΑΕΠ) 2017 και από πλεόνασμα €64,4 δις (1,7% του ΑΕΠ) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο τρίμηνο η Κύπρος παρουσίασε έλλειμμα - €1,1 δις, σε σύγκριση με έλλειμμα - €0,4 δις το τρίτο τρίμηνο και - €0,9 δις το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

 

Στην ΕΕ28 κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, βάσει των εποχικά διορθωμένων στοιχείων, το πλεόνασμα του λογαριασμού αγαθών αυξήθηκε στα + €40,9 δις έναντι + €40,3 δις, ενώ το πλεόνασμα των υπηρεσιών στα + €49,7 δις έναντι + €50,1 δις. Ο λογαριασμός πρωτογενούς εισοδήματος γύρισε και αυτός σε έλλειμμα - € 4,1 δις (έναντι € 0,0 δις πριν).

 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.