ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε απόσταση 'αναπνοής' τα κτυπήματα στη Συρία- ΧΑΡΤΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε απόσταση 'αναπνοής' τα κτυπήματα στη Συρία- ΧΑΡΤΕΣ

Χάρτης που δημοσίευσε η ‘Financial Times’ το Σάββατο (14/4), απεικονίζει τα σημεία όπου οι δυνάμεις των ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, εκτόξευσαν περίπου 100 πυραύλους, μέχρι τις 5:00 το πρωί του Σαββάτου (14/4).

Σύμφωνα με τον χάρτη, πρώτος στόχος ήταν ένα επιστημονικό κέντρο στην Δαμασκό, όπου πιστεύεται ότι είναι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έρευνας και παραγωγής χημικών αλλά και βιολογικών πολεμικών τεχνολογιών.

Δεύτερος στόχος που ήταν χώρος αποθήκευσης δυτικά της πόλης Χομς, ενώ τρίτος χώρος όπου πιστεύεται ότι υπήρχαν χημικά και αποτελούσε σημαντικό διοικητικό σημείο κοντά στη πόλη κτυπήθηκε επίσης από δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Πάντως, σύμφωνα με τους χάρτες του Bing και της Microsoft, τα χτυπήματα στην πόλη Χομς έγιναν σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από την Αγία Νάπα.

Όσον αφορά τις επιθέσεις στη Δαμασκό, αυτές απέχουν περίπου 300 χιλιόμετρα από το Ζύγι.

Ενδεικτικό του πόσο κοντά στην Κύπρο βρίσκονται τα σημεία όπου επλήγησαν, αρκεί να αναφέρουμε ότι σύμφωνα πάντα με τους χάρτες της Bing/ Microsoft, η απόσταση από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι το Παραλίμνι είναι 145 χιλιόμετρα, η μισή δηλαδή από τον πόλεμο στη Συρία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΜΟΣΧΑ: Πάνω από 100 οι πύραυλοι - Αναχαιτίστηκε 'σημαντικός αριθμός'

Το Euronews, μετέδωσε το πρωί του Σαββάτου, ότι ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα περίπου 70 από τους 100 πυραύλους, ενώ από πλευράς ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, η επίθεση θεωρείται πετυχημένη και με χειρουργική ακρίβεια.

Συνολικά η επίθεση διήρκησε μια ώρα, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι τις 5 το πρωί.

Χρίστος Ζήνωνος

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top