ΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: Μηνύματα στην Τουρκία μέσω Καστελορίζου

ΤΣΙΠΡΑΣ: Μηνύματα στην Τουρκία μέσω Καστελορίζου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε επικοινωνιακή επίθεση τη Δευτέρα (16/4) και την Τρίτη (17/4) με στόχο να φέρει ψηλά στην ατζέντα το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και να δώσει απάντηση στην Άγκυρα δια της παρουσίας του στο Καστελλόριζο.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που ανέφεραν ότι το Μαξίμου αναλαμβάνει την χάραξη της εθνικής γραμμής στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί αύριο στο Καστελόριζο ενώ θα μιλήσει στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο των Δωδεκανήσων στην Ρόδο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο έχει πολλαπλούς συμβολισμούς. Τυπικά, ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί στο νησί για τα εγκαίνια ενός έργου αφαλάτωσης. Όμως με την παρουσία του εκεί θα επιδιώξει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα για την αναγκαιότητα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών με την γειτονική Τουρκία, την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Συγχρόνως, αρμόδιες πηγές θυμίζουν ότι λίγους μήνες πριν από την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα η επίσκεψη Τσίπρα στο Καστελόριζο απ’ όπου ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο σηματοδοτεί και την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η χώρα θα βγει από την σκληρή επιτροπεία.

news247.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top