ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Θέμα οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου στο δείπνο με Ακιντζί»

Κ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Θέμα οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου στο δείπνο με Ακιντζί»

Πραγματοποιείται στις 19:00 το βράδυ της Δευτέρας (16/4), στη νεκρή ζώνη του αεροδρομίου Λευκωσίας, το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, από το οποίο θα κριθεί το ενδεχόμενο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό στο άμεσο μέλλον.

Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί παρουσία της ειδικής συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατόπιν αιτήματος της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Στόχος του Προέδρου Αναστασιάδη είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανα.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσδοκά ότι θα βρουν με τον Μουσταφά Ακιντζί τον τρόπο επανέναρξης των συνομιλιών ώστε να σταλεί στον Γενικό Γραμματέα το μήνυμα για τη βούληση των δύο πλευρών να χρησιμοποιήσουν τις καλές υπηρεσίες του.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένεται, επίσης, να θέσει το θέμα των οδοφραγμάτων, εκφράζοντας ετοιμότητα για διάνοιξη αυτού της Δερύνειας από τον Ιούνιο και του δεύτερου στο Απλίκι, από το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το αποτέλεσμα του δείπνου αναμένεται να κριθεί εν πολλοίς από τη θέση Ακιντζί, σε σχέση με την αλλαγή διαδικασίας και το χρονοδιάγραμμα που ζητεί για νέες συνομιλίες, αλλά και από ενδεχόμενη επιμονή στο θέμα δημιουργίας κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο.

Η κατάληξη της συνάντησης θα κρίνει επίσης κατά πόσον ο Γενικός Γραμματέας θα διορίσει απεσταλμένο για το Κυπριακό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ δεν αποκλείεται εάν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων τα βρουν στο δείπνο, να απευθύνουν από κοινού έκκληση προς τον Γενικό Γραμματέα, για ανάμειξή του εκ νέου στο Κυπριακό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top