ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΣΥΞΕ-ΚΟΤ: Διαψεύδουν βρετανικά ΜΜΕ - 'Όλα υπό έλεγχο στον τουρισμό'

ΠΑΣΥΞΕ-ΚΟΤ: Διαψεύδουν βρετανικά ΜΜΕ - 'Όλα υπό έλεγχο στον τουρισμό'

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) και Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων διαψεύδουν πληροφορίες που δημοσιεύονται σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης περί ακύρωσης κρατήσεων από Βρετανούς τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν την Κύπρο, λόγω της κατάστασης που αφορά τη Συρία.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου ανέφερε πως ο Οργανισμός παρακολουθεί την κατάσταση και απαντά σε περιορισμένο αριθμό ερωτήσεων που δέχεται σε σχέση με το θέμα αυτό από το εξωτερικό, τονίζοντας ότι η Κύπρος παραμένει ένας ασφαλής ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός και πως από την πρόσφατη δράση στη Συρία δεν έχει επηρεαστεί κανένα πτητικό πρόγραμμα προς και από την Κύπρο.

"Δεν υπήρξε οποιαδήποτε ακύρωση και τα προγράμματα συνεχίζονται κανονικά. Καμία επίσης ταξιδιωτική οδηγία δεν έχει εκδοθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα - πηγή τουρισμού, που θα διαφοροποιούσε το status της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού", είπε ο κ. Μενελάου.

Διαβεβαίωσε πως "ο ΚΟΤ είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί ένα μεγάλο κύμα ξένων επισκεπτών, στους οποίους οφείλουμε όλοι να προσφέρουμε αξέχαστες και ξέγνοιαστες διακοπές και τουριστικές εμπειρίες", όπως επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως "η κατάσταση είναι κανονική. Και οι πτήσεις όπως και οι προγραμματισμοί των διοργανωτών ταξιδίων παραμένουν ως είχαν και συνεχίζει η κατάσταση με συγκρατημένη αισιοδοξία για να πετύχουμε και καλύτερα ακόμη αποτελέσματα φέτος σε σχέση με τη χρονιά ρεκόρ πέρσι".

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι προγραμματισμοί παραμένουν ως είχαν και συνεχίζει κανονικά η ροή των επισκεπτών", πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης, ενώ διέψευσε και αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για έκτακτες αναχωρήσεις Βρετανών που βρίσκονται το νησί.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top