ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο για Ε/κ αγνοούμενους και εγκλήματα 1974

Θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο για Ε/κ αγνοούμενους και εγκλήματα 1974

Θέμα για τους εγκληματίες του 1974 και τους αγνοούμενους στο ΕΚ από Τ. Χατζηγεωργίου και Κ. Μαυρίδης.

Για το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να απαντούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι παραβίασαν το ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής στην Κύπρο, μίλησε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας ότι υποστηρίζει το ίδιο και για Ελληνοκύπριους εγκληματίες.

Στους αγνοούμενους και στο γεγονός ότι παραδίδονται τα λείψανά τους στους συγγενείς χωρίς να καταγράφεται αιτία θανάτου αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Οι δύο Ευρωβουλευτές τοποθετούνταν στο πλαίσιο συζήτησης χθες βράδυ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια συζήτησης για την εφαρμογή της οδηγίας 2012/29/EΕ για τη θέσπιση ελάχιστων προτύπων σχετικά με τα δικαιώματα, την υποστήριξη και την προστασία θυμάτων της εγκληματικότητας.

«Πρόσφατα στην Κύπρο ένας Τουρκοκύπριος, 84 ετών σήμερα, δήλωσε περήφανα στην τηλεόραση ότι σκότωσε δεκάδες Ελληνοκύπριους άοπλους και άμαχους. Και δήλωσε μάλιστα ότι ‘καίγεται’ για το γεγονός ότι του γλύτωσαν κάποιοι», ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Έχω ένα συγκεκριμένο ερώτημα, πρόσθεσε, «δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης ανθρώπους που παραβίασαν τόσο βάναυσα το ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής έστω και αν έχουν περάσει 44 χρόνια;»

«Υποστηρίζω ακόμα ότι αυτό ισχύει και για Ελληνοκύπριους εγκληματίες,», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η δικαστική διαδικασία όντως μπορεί να οδηγήσει σε θυματοποίηση των θυμάτων για δεύτερη φορά.

Δυστυχώς, τόνισε, στην περίπτωση της Κύπρου τα αγνοούμενα πρόσωπα με τα σημάδια από την εν ψυχρώ εκτέλεσής τους παραδίδονται στους συγγενείς χωρίς να καταγράφεται η αιτία του θανάτου τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top