ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννάκη: 'Να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα και οι αρχές του ΟΗΕ'

Γιαννάκη: 'Να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα και οι αρχές του ΟΗΕ'

Επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο με εφαρμογή των ψηφισμάτων και αρχών του ΟΗΕ, είπε ο Γιάννης Γιαννάκη.

Για 44 χρόνια η Κύπρος αγωνίζεται για την ελευθερία της και όλοι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν η ειρήνη να επικρατήσει στον τόπο, με την εφαρμογή των ψηφισμάτων και των βασικών αρχών που διέπουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε απόψε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, ο οποίος σημείωσε ότι λαός ηγεσία εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε χαιρετισμό του, στο ετήσιο Φεστιβάλ «Ειρηνική Συμβίωση» του Συνδέσμου Ηνωμένων Εθνών Κύπρου, ο κ. Γιαννάκη είπε, ωστόσο, ότι «όλα τα πιο πάνω δεν είναι αρκετά», για να προσθέσει ότι «ως πολίτες του κόσμου θα πρέπει να αναπτύξουμε κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας».

«Αυτός είναι ο στόχος της ετησίας αυτής εκδήλωσης, την οποία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ηνωμένων Εθνών Κύπρου και είναι σημαντικό ως κοινωνία, να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, με την οποία δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα, να δημιουργήσουν φιλίες και να κτίσουν τις γέφυρες ειρηνικής συνύπαρξης σε μια επανενωμένη και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Κύπρο», είπε.

Όπως είπε, ο λαός και η ηγεσία της Κύπρου εργάζονται, ώστε να απαλλαγεί η Κύπρος από τα ξένα στρατεύματα και τα επεμβατικά δικαιώματα και να δημιουργηθούν συνθήκες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, με την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη όλων των κατοίκων του νησιού Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Λατίνων και Μαρωνιτών.

Επιπλέον, ο κ. Γιαννάκη ανέφερε πως «τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες του πολίτη του κόσμου, έχουν θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μια διακήρυξη, η οποία έχει βάλει τις βάσεις για μια πιο ανθρωποκεντρική παγκόσμια κοινωνία, μια παγκόσμια κοινωνία στην οποία το επίκεντρο είναι ο άνθρωπος του κόσμου».

Πρόσθεσε ακόμα πως «ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης, δημιουργώντας ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον παγκόσμιας ειρηνικής συνύπαρξης», σημειώνοντας ότι «μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών όλα τα κράτη, μεγάλα και μικρά, έχουν το αναγκαίο στήριγμα για να προστατευτούν αλλά και να δικαιωθούν».

«Παρά τα προβλήματα του, με τα συν, αλλά και τα πλην του, τις ανισορροπίες και τα ενισχυμένα δικαιώματα στους μεγάλους νικητές του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, ο ΟΗΕ κωδικοποίησε, σε μεγάλο βαθμό, το Διεθνές Δίκαιο και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Η Κύπρος έχει βιώσει μερικά από τα οφέλη της συμβολής του Διεθνής Οργανισμού. Από τα γεγονότα που επακολούθησαν της ανεξαρτησίας του 1960, και με την τουρκική εισβολή του 1974, η Κυπριακή Δημοκρατία, είχε και έχει πάντοτε, το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οικογένεια των εθνών, προσβλέποντας στην υποστήριξη της», ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top