ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μέλημα της Κυβέρνησης η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Κύπρου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μέλημα της Κυβέρνησης η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Κύπρου

Μέλημα και στόχος της Κυβέρνησης είναι η συνέχιση και η εξέλιξη της αγαστής συνεργασίας της με την ΟΠΑΠ Κύπρου, που ανέπτυξε διαχρονικά, με τελικό αποδέκτη πάντοτε το κοινωνικό σύνολο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.


Σε χαιρετισμό του, τον οποίο εκφώνησε εκ μέρους του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, στην παρουσίαση των δράσεων κοινωνικής προσφοράς της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι στο πλαίσιο της πολύχρονης και πολυσχιδούς της προσφοράς, η ΟΠΑΠ Κύπρου κατάφερε μέσα από τις δράσεις της να συγκεντρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μετέτρεψε σε οικονομική ενίσχυση των εξαιρετικά σημαντικών κοινωνικών τομέων της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, είπε, «η ΟΠΑΠ Κύπρου αναγνώρισε την υγεία ως υπέρτατο αγαθό και διαχρονικά, μέσα από το έργο της, επιβεβαίωσε ότι ο τομέας αυτός έχει τεθεί στο κέντρο προσφοράς της εταιρείας. Παρέχοντας έμπρακτη στήριξη με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία, η ΟΠΑΠ Κύπρου συνέβαλε στην αναβάθμιση της παροχής της υγείας, φροντίζοντας τις ανάγκες των πασχόντων συνανθρώπων μας με την οικονομική της συνεισφορά, αλλά και τη στελέχωση διαφόρων νοσοκομειακών κέντρων και ιδρυμάτων».
Ανέφερε ακόμα ότι «σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες, η δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας είτε με δωρεές υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των δημόσιων νοσηλευτηρίων, είτε ως σύμμαχος μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και θεσμών όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ, το Telethon, η Europa Donna, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, ο Σύνδεσμος Ένα όνειρο μια ευχή».

Επίσης, ανέφερε πως «αξιέπαινη είναι και η κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στην ενίσχυση του τομέα της παιδείας, παραμένοντας αρωγός του έργου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από τη στήριξη των νέων μας, δείχνοντας έμπρακτα πως επενδύει στο μέλλον, δημιουργώντας μια υγιή κοινωνία για τους αυριανούς πολίτες της πατρίδας μας», σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει να στηρίζει και πολλούς άλλους Συνδέσμους και θεσμούς, όπως Συνδέσμους Γονέων, Σχολικούς Διαγωνισμούς, καθώς και πολλές άλλες αξιόλογες δράσεις, με σκοπό την πολυεπίπεδη ενίσχυση της παιδείας, ως το μεγαλύτερο εφόδιο των νέων για μια ζωή στηριγμένη σε αξίες και ήθος».

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η ΟΠΑΠ Κύπρου, σεβόμενη το περιβάλλον και την προσφορά του στον άνθρωπο και την κοινωνία και επιδιώκοντας να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, ανέπτυξε προγράμματα και πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης».

«Η δημιουργία του Πάρκου Άθλησης και Ψυχαγωγίας ΟΠΑΠ, τα οικολογικά φεστιβάλ, η στήριξη της λειτουργίας του Science Cafe, ενός πρωτοποριακού εργαλείου επιστημονικής, τεχνολογικής και ερευνητικής γνώσης, είναι μόνο μερικές από τις καινοτόμες δράσεις της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top