ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 42χρονου

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ: Πληροφορίες για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του 42χρονου

Οι προκαταρκτικές έρευνες για τα αίτια του θανάτου του υπαλλήλου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Γιώργου Γεωργίου, καταδεικνύουν σοβαρές ευθύνες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν στοιχεία που φανερώνουν κακή συντήρηση του ανυψωτικού μηχανήματος που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να κλαδέψει ο 42χρονος τα δένδρα που παρεμπόδιζαν καλώδια της ΑΗΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πύρος που συνδέει τους βραχίονες του ανυψωτικού μηχανήματος ήταν φθαρμένος, με αποτέλεσμα να κοπεί και να πέσει ο εργάτης που ήταν εντός του κλωβού.

Ο Γεωργίου, κτυπήσει με το κεφάλι από ύψος 5-6 μέτρων σε περιτοίχισμα κτηρίου.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου μιλώντας για τη συντήρηση αυτών των ανυψωτικών μηχανημάτων, είπε ότι γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα στο οποίο παρουσιάστηκε η βλάβη είχε συντηρηθεί για τελευταία φορά στις 15 περασμένου Μαΐου.

Εξάλλου, κατόπιν οδηγιών υψηλόβαθμων λειτουργών της ΑΗΚ συνολικά 50 ανυψωτικά μηχανήματα έχουν ήδη αποσυρθεί για να γίνουν σε αυτά έλεγχοι.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες. Μια από λειτουργούς ασφαλείας της ΑΗΚ και μια από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι εκθέσεις για τον θάνατο του 42χρονου πατέρα τριών παιδιών αναμένεται να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE