Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Οι εκροές καταθέσεων έχουν τερματιστεί» - Νέα δήλωση για παραίτηση

Χ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Οι εκροές καταθέσεων έχουν τερματιστεί» - Νέα δήλωση για παραίτηση

Το ότι έθεσε την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας από την αρχή της υπόθεσης του Συνεργατισμού επανέλαβε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του από το Υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε «ειδικότερα τα κόμματα και τους βουλευτές που έδωσαν τη στήριξή τους» στη συμφωνία Ελληνικής Συνεργατισμού.

«Αναγνωρίζουμε ότι ήταν πολιτικά δύσκολες αποφάσεις, ειδικά αυτή που αφορά στον διαχωρισμό του Συνεργατισμού», είπε.

Εξέφρασε βεβαιότητα ότι «θα οδηγηθούμε σε ένα πιο ισχυρό και υγιές τραπεζικό σύστημα», ενώ δήλωσε ότι από το πρωί «οι εκροές καταθέσεων έχουν ουσιαστικά τερματιστεί, με την επικείμενη ανάληψή τους από την Ελληνική Τράπεζα, που θα ενισχυθεί με νέα κεφάλαια».

Ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε επίσης για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης «των πολύ σημαντικών περιουσιακών στοιχείων που εκχωρούνται στο κράτος», η διαδικασία της οποίας ξεκινά από σήμερα.

Δηλώνοντας ότι η διαχείριση θα γίνεται από εξειδικευμένη ξένη εταιρεία «και η ροή εσόδων αναμένεται να είναι πολύ σημαντική».

«Το νομοθετικό πλαίσιο γίνεται πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο. Τα περιθώρια εκμετάλλευσης του συστήματος από κακοπληρωτές περιορίζονται. Επίσης, η διεύρυνση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας και η προώθηση του Σχεδίου ‘Εστία’, που δυνητικά καλύπτει σχεδόν τα μισά μη εξυπηρετούμενα δάνεια που εξασφαλίζονται με κύρια κατοικία, προσφέρει επαρκή διασφάλιση», εξήγησε.

Μίλησε επίσης για ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και για διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

«Εκτιμούμε ακόμη ότι όσοι παρουσιάζουν μια ζοφερή προοπτική, για άλλη μια φορά, θα διαψευστούν», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Τα τριήμερα που χάνονται, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί Χριστουγέννων και η ανησυχία

Ο πολύχρονος αγώνας των αφανών ηρώων στα ασθενοφόρα για κατοχύρωση - «Είμαστε άτυπα μόνο διασώστες, δεν έχουμε μητρώο»

Πέφτει η θερμοκρασία και... φέρνει βροχές το Σαββατοκύριακο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Τα μέτρα της Αστυνομίας για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Σεισμική δόνηση στην Κύπρο - Έγινε αισθητή σε περιοχές της Λεμεσού

Παρέδωσε τη σκυτάλη η Δόξα – Η ευχή της στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο – Δείτε φωτογραφίαΘέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Θέλει να συγκρατήσει το κρατικό μισθολόγιο ο Κεραυνός, αλλά… - «Βροχή» τα αιτήματα για αποπαγοποίηση 100άδων θέσεων στο Δημόσιο ενώπιον της Βουλής

Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαμηνύει ότι μία από τις βασικές επιδιώξεις, τόσο του ιδίου όσο και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024, είναι η συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου και της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, εντούτοις, συνεχίζεται η «βροχή» αιτημάτων για αποδέσμευση εκατοντάδων θέσεων στο δημόσιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top