ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλιώς Ευρώπη με ΑΕΛ και αλλιώς με ΑΠΟΕΛ

Αλλιώς Ευρώπη με ΑΕΛ και αλλιώς με ΑΠΟΕΛ

Ο Πορτογάλος προπονητής, Μπρούνο Μπαλταζάρ, κάτι λιγότερο από ενάμησι χρόνο, είναι στην Κύπρο και στους πάγκους ομάδων της χώρας μας.

Πρώτη του ομάδα ως προπονητής στην Κύπρο ήταν η ΑΕΛ,  Τον Μάρτη του 2017 ανέλαβε τη Λεμεσιανή ομάδα και την βοήθησε στην κατάκτηση μίας εκ των προνομιούχων θέσεων που οδηγούσαν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ του περασμένου καλοκαιριού.

Η μοίρα τον έφερε ένα χρόνο μετά περίπου να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕΛ, άδοξα, χωρίς να μπορεί να καταφέρει να κάνει κάτι το καλό στο Γιουρόπα Λιγκ, μιας και αποκλείστηκε στον γ΄ προκριματικό γύρο από την Αούστρια Βιέννης, ενώ στις εγχώριες διοργανώσεις η Λεμεσιανή ομάδα έμεινε εκτός στόχων, διακρίσεων.

Αναλαμβάνοντας, λίγες μέρες μετά που αποτέλεσε παρελθόν από την ΑΕΛ, τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να κερδίσει την παραμονή του στον πάγκο της Λευκωσιάτικης ομάδας και να έχει τώρα την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ξεκινώντας τη νέα αγωνιστική περίοδο, 2018-2019, από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Ταάμπιονς Λιγκ, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει περαιτέρω την πίεση, αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα να είναι σε μία ομάδα που δεν είναι και κάθε χρόνο στον ελίτ και στα ευρωπαϊκά σαλόνια (βλέπε ΑΕΛ), και διαφορετικό να είναι αφεντικό σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί μονίμως, έχει συνεχείς παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πόσο δε να έχει την πιο ιστορική παρουσία και σελίδα Κυπριακής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (βλέπε ΑΠΟΕΛ και παρουσία του μέχρι και την προημιτελική φάση σε μία χρονιά).

Όπως και να το κάνουμε άλλο να είναι σε πάγκο ομάδας που δεν παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο κάθε χρόνο και άλλο να είναι σε ομάδα που σχεδόν κάθε χρονιά συμμετέχει στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε που να το σκέφτονται – Να έχει τον χαρακτήρα… τρελού!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top